Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното заедно със содата в тавичка. Добавете солта и оформете кладенче в брашното.

2. В кладенчето сипете предварително леко разбитото яйце, прясното мляко и водата. С пръсти първо разбъркайте продуктите в кладенчето, а след това ги смесете с брашното докато се оформи тесто. Месете тестото върху набрашнен плот в продължение на 5 минути. Оформете го на топка, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да втаса за 2 часа.

3. Разделете втасалото тесто на 4 равни части. Всяка част оформете на топка, разтеглете я леко с пръсти. След това я разточете в кръгла форма с дебелина 1/4 см.

4. По средата на всеки кръг тесто сипете 1 1/2 с.л. от масленото къри с пиле. Намажете краищата на тестото с разбито яйце и прегънете като пакетче.

5. Пакетчетата от хляб наан с къри с пиле изпържете от двете страни до златистокафяво в тиган с разтопено гхи. Извадете ги върху кухненска хартия.

6. Разрежете пакетчетата на две по средата. Поднесете със салата от нарязани на ситно домати, краставици, листа кориандър и кисело мляко.

Продукти

1-2 ч.ч. къри с пиле в масло

3 ч.ч. брашно

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. сол

2 яйца

1/4 ч.ч. прясно мляко

1 ч.ч. вода

1 с.л. гхи

Свързани рецепти