Пайчета Сан Себастиян

Пайчета Сан Себастиян

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното на плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете 1/4 разбито яйце, пудрата захар и бакпулвера. Омесете гладко тесто, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
2. За марципановия крем разбийте в блендер бадемовата паста заедно с предварително приготвения и охладен сладкарски крем - направете двойна доза. Прехвърлете крема в пош за еднократна употреба.
3. Разточете тестото с дебелина 8 мм. Изрежете кръгчета с диаметър 10 см. Намаслете гнездата на форма за мъфини и във всяко гнездо поставете кръгче тесто. Напълнете всяко пайче с марципанов крем. Печете пайчетата в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.
4. За швейцарския крем разбийте сметаната с помощта на миксер, до полутвърдо състояние. В купа сипете охладения сладкарски крем и добавете разбитата сметана. Разбъркайте енергично с помощта на шпатула.
5. Обелете и нарежете ябълките на кубчета. Поставете ги в купа, поръсете ги с шафрана и залейте със сайдера. Разбъркайте. В тенджерка разтопете маслото и добавете ябълките и захарта. Разбъркайте и оставете ябълките 4 минути, докато омекнат.
6. За тестото за чурос разтопете в тенджерка маслото и добавете водата и млякото. Щом сместа заври, добавете брашното наведнъж и бъркайте енергично 2-4 минути, докато се образува топка. Пресипете тестото в купа и добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате енергично, докато то се поеме. Пресипете тестото в шприц с тънък гладък накрайник.
7. Загрейте 5 пръста олио в тенджера до 180 градуса. Шприцовайте червейчета от тестото и ги изпържете от всички страни. Извадете ги върху кухненска салфетка. В чиния смесете канелата и захарта и оваляйте топлите чурос в сместа.
8. Подредете изстиналите пайчета върху поднос. Шприцовайте швейцарски крем върху всяко. Сипете от ябълките и гарнирайте с малки чурос.
9. Разтопете шоколада на водна баня и го пресипете в хартиена фунийка. Отрежете края и поръсете пайчетата с тънка струйка шоколад.

Продукти

За тестото:

  • 150 г масло
  • 145 г пудра захар
  • 0.25 яйце
  • щипка сол
  • 175 г брашно
  • 6 г бакпулвер

За марципановия крем:

  • 150 г сладкарски крем
  • 50 г бадемова паста

За швейцарския крем:

  • 200 г сладкарски крем
  • 100 мл течна сметана

За чурос:

  • 50 г масло
  • 50 мл прясно мляко
  • 50 мл вода
  • 50 г брашно
  • щипка сол
  • 2 яйца
  • 1 с.л. канела
  • 1 с.л. захар
  • 50 г натурален шоколад

За ябълките:

  • 3 ябълки Златна превъзходна
  • 100 мл ябълков сайдер
  • щипка шафран
  • 25 г масло
  • 35 г захар

Свързани рецепти