Пайчета Сан Себастиян
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тестото сипете брашното на плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете 1/4 разбито яйце, пудрата захар и бакпулвера. Омесете гладко тесто, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
2. За марципановия крем разбийте в блендер бадемовата паста заедно с предварително приготвения и охладен сладкарски крем - направете двойна доза. Прехвърлете крема в пош за еднократна употреба.
3. Разточете тестото с дебелина 8 мм. Изрежете кръгчета с диаметър 10 см. Намаслете гнездата на форма за мъфини и във всяко гнездо поставете кръгче тесто. Напълнете всяко пайче с марципанов крем. Печете пайчетата в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.
4. За швейцарския крем разбийте сметаната с помощта на миксер, до полутвърдо състояние. В купа сипете охладения сладкарски крем и добавете разбитата сметана. Разбъркайте енергично с помощта на шпатула.
5. Обелете и нарежете ябълките на кубчета. Поставете ги в купа, поръсете ги с шафрана и залейте със сайдера. Разбъркайте. В тенджерка разтопете маслото и добавете ябълките и захарта. Разбъркайте и оставете ябълките 4 минути, докато омекнат.
6. За тестото за чурос разтопете в тенджерка маслото и добавете водата и млякото. Щом сместа заври, добавете брашното наведнъж и бъркайте енергично 2-4 минути, докато се образува топка. Пресипете тестото в купа и добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате енергично, докато то се поеме. Пресипете тестото в шприц с тънък гладък накрайник.
7. Загрейте 5 пръста олио в тенджера до 180 градуса. Шприцовайте червейчета от тестото и ги изпържете от всички страни. Извадете ги върху кухненска салфетка. В чиния смесете канелата и захарта и оваляйте топлите чурос в сместа.
8. Подредете изстиналите пайчета върху поднос. Шприцовайте швейцарски крем върху всяко. Сипете от ябълките и гарнирайте с малки чурос.
9. Разтопете шоколада на водна баня и го пресипете в хартиена фунийка. Отрежете края и поръсете пайчетата с тънка струйка шоколад.
2. За марципановия крем разбийте в блендер бадемовата паста заедно с предварително приготвения и охладен сладкарски крем - направете двойна доза. Прехвърлете крема в пош за еднократна употреба.
3. Разточете тестото с дебелина 8 мм. Изрежете кръгчета с диаметър 10 см. Намаслете гнездата на форма за мъфини и във всяко гнездо поставете кръгче тесто. Напълнете всяко пайче с марципанов крем. Печете пайчетата в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.
4. За швейцарския крем разбийте сметаната с помощта на миксер, до полутвърдо състояние. В купа сипете охладения сладкарски крем и добавете разбитата сметана. Разбъркайте енергично с помощта на шпатула.
5. Обелете и нарежете ябълките на кубчета. Поставете ги в купа, поръсете ги с шафрана и залейте със сайдера. Разбъркайте. В тенджерка разтопете маслото и добавете ябълките и захарта. Разбъркайте и оставете ябълките 4 минути, докато омекнат.
6. За тестото за чурос разтопете в тенджерка маслото и добавете водата и млякото. Щом сместа заври, добавете брашното наведнъж и бъркайте енергично 2-4 минути, докато се образува топка. Пресипете тестото в купа и добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате енергично, докато то се поеме. Пресипете тестото в шприц с тънък гладък накрайник.
7. Загрейте 5 пръста олио в тенджера до 180 градуса. Шприцовайте червейчета от тестото и ги изпържете от всички страни. Извадете ги върху кухненска салфетка. В чиния смесете канелата и захарта и оваляйте топлите чурос в сместа.
8. Подредете изстиналите пайчета върху поднос. Шприцовайте швейцарски крем върху всяко. Сипете от ябълките и гарнирайте с малки чурос.
9. Разтопете шоколада на водна баня и го пресипете в хартиена фунийка. Отрежете края и поръсете пайчетата с тънка струйка шоколад.
Продукти
- За тестото:150 г масло 145 г пудра захар 0.25 яйце щипка сол 175 г брашно 6 г бакпулверЗа марципановия крем:150 г сладкарски крем 50 г бадемова пастаЗа швейцарския крем:200 г сладкарски крем 100 мл течна сметанаЗа чурос:50 г масло 50 мл прясно мляко 50 мл вода 50 г брашно щипка сол 2 яйца 1 с.л. канела 1 с.л. захар 50 г натурален шоколадЗа ябълките:3 ябълки Златна превъзходна 100 мл ябълков сайдер щипка шафран 25 г масло 35 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери