Пайчета с кайма

Пайчета с кайма

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете каймата, червени или черни боровинки, настърганата кора на мандарините и шерито. Разбъркайте. /Може да използвате 1 бурканче готов пълнеж./
2. Разточете тестото, като поръсвате под и върху него брашно, във формата на правоъгълник с размери 20х40 см, с дебелина 3 мм.
3. Нанесете пълнежа с кайма на тънък слой върху тестото, като оставяте по 1 см свободен, от всички страни. Отгоре начупете печените и белени кестени. Поръсете и шепа сушени червени боровинки. Настържете кората на 1 клементина и я разпределете върху пълнежа.
4. Навийте тестото на хлабаво руло и го нарежете на еднакви парчета с дебелина около 1 см.
5. Намаслете гнездата на форма за мъфини. Поставете две кори за баница върху така, че да покрият цялата форма. Намажете корите с разтопено масло и поставете още две кори върху тях. Намаслете корите и ги напъхайте в гнездата на формата.
6. Във всяко гнездо поставете по 1 парче руло. Намажете хубаво с разбито яйце целия пай. Поръсете филираните бадеми върху пая. Поръсете с пудра захар. Печете пайчетата в предварително загрята на 200 градуса фурна 25-30 минути.
7. Обърнете изпечения пай върху решетка да изстине. След това начупете пайчетата. Поднесете ги със смес от 200 г заквасена сметана, ванилова захар, настъргана кора от клементина и загрят да пламък шот бренди.

Продукти

  • 125 г бутер тесто
  • 0.5 пакет кори за баница
  • 1 яйце
  • 50 г масло
  • 50 г филирани бадеми
  • 1 клементина
  • настъргана кора
  • 30 г сушени боровинки
  • 1 шепа кестени

За пълнежа:

  • 100 г кайма
  • 25 г сушени боровинки
  • 1 шот бренди
  • 2 клементини
  • настъргана кора

Свързани рецепти