Пай със спанак и сирене

Пай със спанак и сирене

Начин на приготвяне:

1. Размразете спанака и го изцедете хубаво. Ако използвате пресен спанак, бланширайте го за 1 минута, изцедете го и го нарежете.
2. Сложете спанака в купа и добавете към него яйцата, рикотата, настъргания пармезан и нарязаната на ситно мента. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
3. Редете една върху друга корите, като намазвате всяка с разтопено масло. Поставете ги в плоска тава, постлана с хартия за печене. Разрежете корите на две половини.
4. Разпределете пълнежа по средата на всеки правоъгълник кори. Сгънете свободните краища на корите навътре, първо откъм късите краища, след това откъм по-дългите. Върху всеки пай натрошете сирене. Сгънатите краища намажете с разтопено масло.
5. Печете пайовете в предварително загрята фурна на 200 градуса 35 минути.

Продукти

  • 250 г замразен спанак
  • 500 г рикота
  • 2 яйца
  • 30 г настърган пармезан
  • 1 шепа листа мента
  • сол и черен пипер
  • 40 г разтопено масло
  • 100 г краве сирене

Свързани рецепти