Пай със спанак и сирене
Рецепта от: Дона Хей
1. Размразете спанака и го изцедете хубаво. Ако използвате пресен спанак, бланширайте го за 1 минута, изцедете го и го нарежете.
2. Сложете спанака в купа и добавете към него яйцата, рикотата, настъргания пармезан и нарязаната на ситно мента. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
3. Редете една върху друга корите, като намазвате всяка с разтопено масло. Поставете ги в плоска тава, постлана с хартия за печене. Разрежете корите на две половини.
4. Разпределете пълнежа по средата на всеки правоъгълник кори. Сгънете свободните краища на корите навътре, първо откъм късите краища, след това откъм по-дългите. Върху всеки пай натрошете сирене. Сгънатите краища намажете с разтопено масло.
5. Печете пайовете в предварително загрята фурна на 200 градуса 35 минути.
2. Сложете спанака в купа и добавете към него яйцата, рикотата, настъргания пармезан и нарязаната на ситно мента. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
3. Редете една върху друга корите, като намазвате всяка с разтопено масло. Поставете ги в плоска тава, постлана с хартия за печене. Разрежете корите на две половини.
4. Разпределете пълнежа по средата на всеки правоъгълник кори. Сгънете свободните краища на корите навътре, първо откъм късите краища, след това откъм по-дългите. Върху всеки пай натрошете сирене. Сгънатите краища намажете с разтопено масло.
5. Печете пайовете в предварително загрята фурна на 200 градуса 35 минути.
Продукти
- 250 г замразен спанак 500 г рикота 2 яйца 30 г настърган пармезан 1 шепа листа мента сол и черен пипер 40 г разтопено масло 100 г краве сирене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Тиквички в кимионов сос