Пай със скариди и копър
1. Сложете продуктите за тестото в купа и ги разбийте с помощта на миксер. Щом се оформи топка, увийте я в прозрачно фолио, сплескайте я и я сложете в хладилник за 1 час.
2. Нарежете лука на ситно. Разтопете маслото на слаб огън. Добавете лука и го запържете. Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути, докато то се изпече - чува се съскане.
3. Добавете студените бульон и бяло вино и оставете сместа да поври на слаб огън 10-15 минути.
4. Нарежете чушката на кубчета, а копърът на ситно. Дръпнете тенджерката от котлона и добавете чушката, дребните скариди и копъра. Разбъркайте добре и оставете пълнежа да изстине.
5. Разточете тестото с дебелина 3 мм върху набрашнена повърхност. Изрежете един кръг от него, малко по-голям от дъното на формата. Останалото тесто напаснете по дъното и стените на намаслената форма за пай.
6. Изсипете пълнежа вътре и го разпределете равномерно. Поставете кръга за капак на пая, изрежете излишното тесто. Направете коминче - дупка по средата на пая. По останалата повърхност на пая направете дупки с върха на нож. С останалото ви тесто може да направите украса.
7. Разбийте яйце с малко сметана и намажете пая. Поръсете със сусам. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.

Продукти

  • За тестото:285 г брашно 140 г меко масло 130 г крема сирене 1 с.л. студена вода 1.5 с.л. оцет 1 ч.л. бакпулвер щипка солЗа пълнежа:2 глави лук 1 връзка копър 0.5 червена чушка 125 г масло 100 г брашно 100 мл бяло вино 400 мл рибен бульон 250 г дребни скариди солДопълнително:1 яйце 1 ч.л. заквасена сметана 1 с.л. сусам

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички