Пай със скариди и копър
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Сложете продуктите за тестото в купа и ги разбийте с помощта на миксер. Щом се оформи топка, увийте я в прозрачно фолио, сплескайте я и я сложете в хладилник за 1 час.
2. Нарежете лука на ситно. Разтопете маслото на слаб огън. Добавете лука и го запържете. Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути, докато то се изпече - чува се съскане.
3. Добавете студените бульон и бяло вино и оставете сместа да поври на слаб огън 10-15 минути.
4. Нарежете чушката на кубчета, а копърът на ситно. Дръпнете тенджерката от котлона и добавете чушката, дребните скариди и копъра. Разбъркайте добре и оставете пълнежа да изстине.
5. Разточете тестото с дебелина 3 мм върху набрашнена повърхност. Изрежете един кръг от него, малко по-голям от дъното на формата. Останалото тесто напаснете по дъното и стените на намаслената форма за пай.
6. Изсипете пълнежа вътре и го разпределете равномерно. Поставете кръга за капак на пая, изрежете излишното тесто. Направете коминче - дупка по средата на пая. По останалата повърхност на пая направете дупки с върха на нож. С останалото ви тесто може да направите украса.
7. Разбийте яйце с малко сметана и намажете пая. Поръсете със сусам. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
2. Нарежете лука на ситно. Разтопете маслото на слаб огън. Добавете лука и го запържете. Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1-2 минути, докато то се изпече - чува се съскане.
3. Добавете студените бульон и бяло вино и оставете сместа да поври на слаб огън 10-15 минути.
4. Нарежете чушката на кубчета, а копърът на ситно. Дръпнете тенджерката от котлона и добавете чушката, дребните скариди и копъра. Разбъркайте добре и оставете пълнежа да изстине.
5. Разточете тестото с дебелина 3 мм върху набрашнена повърхност. Изрежете един кръг от него, малко по-голям от дъното на формата. Останалото тесто напаснете по дъното и стените на намаслената форма за пай.
6. Изсипете пълнежа вътре и го разпределете равномерно. Поставете кръга за капак на пая, изрежете излишното тесто. Направете коминче - дупка по средата на пая. По останалата повърхност на пая направете дупки с върха на нож. С останалото ви тесто може да направите украса.
7. Разбийте яйце с малко сметана и намажете пая. Поръсете със сусам. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
Продукти
- За тестото:285 г брашно 140 г меко масло 130 г крема сирене 1 с.л. студена вода 1.5 с.л. оцет 1 ч.л. бакпулвер щипка солЗа пълнежа:2 глави лук 1 връзка копър 0.5 червена чушка 125 г масло 100 г брашно 100 мл бяло вино 400 мл рибен бульон 250 г дребни скариди солДопълнително:1 яйце 1 ч.л. заквасена сметана 1 с.л. сусам
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове