1. Почистете тиквата от семки и я нарежете на големи парчета. Поставете парчетата в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете с 30 г захар. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) до готовност – около 1 час. Отстранете кората на тиквата, прехвърлете я в блендер и пасирайте. 

2. Към тиквата добавете кондензираното мляко и половината подправки – канела, индийско орехче и джинджифил. Добавете и нишестето и разбъркайте. Добавете яйцата и отново разбъркайте.

3. Загрейте фурната на 200 градуса, без вентилатор. Разбъркайте останалите подправки със захарта. Разтопете маслото.

4. Изрежете краищата на точените кори равномерно, така че да се получат квадрати. Намажете всеки лист кора с разтопено масло и ги подредете един върху друг, без да съвпадат напълно краищата им. Прехвърлете ги във форма за пай с подвижно дъно (диаметър 23 см). Изсипете тиквеното пюре и печете 10 минути. Намалете на 180 градуса и печете още 30 минути.

5. Охладете пая за около 20 минути преди да го нарежете и сервирате.

Продукти

  • 1200 г тиква 1 ч.л. канела 1 ч.л. смлян джинджифил щипка смляно индийско орехче 200 г подсладено кондензирано мляко 3 яйца 1 с.л. царевичното нишесте 6 листа точени кори 60 г краве масло 60 г захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички