Пай с ревен

Пай с ревен

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете пудрата захар, яйцата, течната сметана, брашното, фино смлените бадеми и ваниловия екстракт. Разбъркайте до гладкост.
2. Разпределете кексовата смес в четири огнеупорни купички.
3. Нарежете стъблата ревен на ленти с размер, който да се побере в купичките. Може да замените ревена с други плодове, като малини, сливи, ябълки. Поставете по няколко парченца ревен в купичка, с кухата страна нагоре. Поръсете ги с кристална захар.
4. Сложете купичките в тавичка и изпечете пайчетата на 180 градуса за 25 минути.
5. Поднесете пая с топка сладолед.

Продукти

  • 130 г пудра захар
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. течна сметана
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.ч. фино смлени бадеми
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 5 стъбла ревен

Свързани рецепти