Пай с лайм
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За основата смелете фино бисквитите в блендер. Разтопете маслото и след като се поохлади, го добавете при бисквитите и смесете добре.
2. Намаслете дъното и стените на плитка форма с подвижно дъно. Изсипете сместа от бисквити с масло и я разпределете равномерно по дъното на формата и до половината на стените, като притискате много добре с ръце. Печете основата в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.
3. За пълнежа настържете фино кората на предварително добре измитите и подсушени лаймове в купа. След това изтискайте сока им и го добавете, като го прецедите. Добавете жълтъците и разбийте. Добавете кондензираното мляко и сметаната и разбъркайте добре.
4. Изсипете пълнежа върху охладената основа. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 30 минути. След това охладете пая добре, за 1 час.
5. За белтъчната пяна сипете почти цялата захар - отделете 30 г за белтъците- и водата в тенджерка и сварете сироп. Щом температурата достигне 121 градуса, дръпнете от огъня.
6. Разбийте белтъците с малко захар с помощта на миксер, до получаването на пяна. Добавете горещия захарен сироп без да спирате разбиването, като го сипвате на тънка струйка. Разбивайте на максимална мощност до получаването на твърд сняг.
7. Поставете изстиналия пай върху поднос. Сипете белтъците върху него, като ги разнасяте небрежно. С помощта на горелка обгорете белтъците.
2. Намаслете дъното и стените на плитка форма с подвижно дъно. Изсипете сместа от бисквити с масло и я разпределете равномерно по дъното на формата и до половината на стените, като притискате много добре с ръце. Печете основата в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.
3. За пълнежа настържете фино кората на предварително добре измитите и подсушени лаймове в купа. След това изтискайте сока им и го добавете, като го прецедите. Добавете жълтъците и разбийте. Добавете кондензираното мляко и сметаната и разбъркайте добре.
4. Изсипете пълнежа върху охладената основа. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 30 минути. След това охладете пая добре, за 1 час.
5. За белтъчната пяна сипете почти цялата захар - отделете 30 г за белтъците- и водата в тенджерка и сварете сироп. Щом температурата достигне 121 градуса, дръпнете от огъня.
6. Разбийте белтъците с малко захар с помощта на миксер, до получаването на пяна. Добавете горещия захарен сироп без да спирате разбиването, като го сипвате на тънка струйка. Разбивайте на максимална мощност до получаването на твърд сняг.
7. Поставете изстиналия пай върху поднос. Сипете белтъците върху него, като ги разнасяте небрежно. С помощта на горелка обгорете белтъците.
Продукти
- 200 г масло 450 г пълнозърнести бисквити дижестив 8 жълтъка 800 мл кондензираном ляко 5 лайма 480 мл течна сметанаЗа меренгето:100 мл вода 375 г захар 4 белтъка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери