1. За тестото сипете всички продукти в купа и ги смесете с ръце , ще се получат нещо като трохи. Постепенно омесете тестото, докато стане гладко, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
2. За пълнежа настържете фино кората на шестте лайма, а след това изтискайте сока им. Разбийте 9 яйца в купа. Добавете захарта и разбъркайте, след това добавете сметаната, разбъркайте до гладкост. Накрая добавете сока и настърганата кора на лимоните. Поставете купата с пълнежа в хладилник за 10-15 минути.
3. Намаслете добре дъното и стените на форма с подвижно дъно и поръсете с малко брашно.
4. Разточете тестото върху леко набрашнен плот с помощта на точилка, с дебелина около 1 см. Прехвърлете тестото във формата и го напаснете по дъното и стените и. тестото трябва да покрива малко повече от половината на стените, затова изрежете излишното тесто. Надупчете тестото с помощта на вилица и изпечете в предварително загрята фурна на 180 за 10-12 минути, до златисто.
5. Извадете тестената основа на пая от фурната и я намажете с предварително разбит жълтък, с помщта на четчица. Върнете тестото във фурната за още 3-5 минути.
6. С помощта на черпак сипете внимателно пълнежа върху изпечената основа. Печете пая около 1 час на 150 градуса. След като малко поизстине, го поставете в хладилник за около 3 часа.
7. В купа смесете балсамовия оцет, кафявата захар и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Разбъркайте добре. Сложете малините в сместа и много внимателно разбъркайте. Оставете ги да престоят в маринатата 30 минути.
8. Поднесете парче пай, гарнирано с мариновани малини.

Продукти

  • За тестото:300 г брашно 200 г краве масло 100 г пудра захар 1 яйцеЗа пълнежа:10 яйца 400 г захар 300 г заквасена сметана 6 лайма настъргана кора и сок 1 с.л. разтопено масло 2 с.л. брашноЗа малините:1 шушулка ванилия 50 мл балсамов оцет 100 г тъмнокафява захар 400 г пресни малини

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички