Пай с козе сирене
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. Поръсете солта върху брашното, а в кладенчето сложете маслото, захарта и половин яйце. Омесете тесто и го оформете на топка. Увийте я в прозрачно фолио я сложете в хладилник за 15 минути.
2. За пълнежа разделете жълтъците и белтъците. Белтъците разбийте с половината захар до пухкавост. Разтопете маслото. В блендер или с пасатор разбийте до гладкост козето сирене и изварата /вместо извара може да използвате крема сирене/. Добавете и разтопеното масло към сиренето.
3. В купа разбийте жълтъците с останалата захар. Добавете сместа от сирене и масло и разбъркайте. Добавете и брашното. Сложете първо малко от разбитите белтъци и разбъркайте. След това добавете и останалите белтъци. Разбъркайте.
4. Намажете хубаво с масло дъното и стените на форма за пай с подвижно дъно. Разточете тестото върху набрашнен плот в кръг, малко по-голям от размера на формата. Пренесете тестото във формата и го напаснете хубаво по дъното и стените. Изрежете излишното. Надупчете тестото с вилица и изсипете пълнежа. Печете пая 1 час на 150 градуса.
5. Поднесете парче пай леко топъл, гарнирано с полуразбита сметана и предварително накиснати в черешов ликьор череши /или череши със сироп от сладко от череши/.
2. За пълнежа разделете жълтъците и белтъците. Белтъците разбийте с половината захар до пухкавост. Разтопете маслото. В блендер или с пасатор разбийте до гладкост козето сирене и изварата /вместо извара може да използвате крема сирене/. Добавете и разтопеното масло към сиренето.
3. В купа разбийте жълтъците с останалата захар. Добавете сместа от сирене и масло и разбъркайте. Добавете и брашното. Сложете първо малко от разбитите белтъци и разбъркайте. След това добавете и останалите белтъци. Разбъркайте.
4. Намажете хубаво с масло дъното и стените на форма за пай с подвижно дъно. Разточете тестото върху набрашнен плот в кръг, малко по-голям от размера на формата. Пренесете тестото във формата и го напаснете хубаво по дъното и стените. Изрежете излишното. Надупчете тестото с вилица и изсипете пълнежа. Печете пая 1 час на 150 градуса.
5. Поднесете парче пай леко топъл, гарнирано с полуразбита сметана и предварително накиснати в черешов ликьор череши /или череши със сироп от сладко от череши/.
Продукти
- За тестото:100 г захар 300 г брашно 0.5 яйце 1 щипка солЗа пълнежа:4 яйца 160 г захар 100 г масло 250 г прясно козе сирене 250 г извара 60 г брашноЗа гарниране: череши 250 мл черешов ликьор 200 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери