Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пай с козе сирене

категория 0/5
1. Сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. Поръсете солта върху брашното, а в кладенчето сложете маслото, захарта и половин яйце. Омесете тесто и го оформете на топка. Увийте я в прозрачно фолио я сложете в хладилник за 15 минути.
2. За пълнежа разделете жълтъците и белтъците. Белтъците разбийте с половината захар до пухкавост. Разтопете маслото. В блендер или с пасатор разбийте до гладкост козето сирене и изварата /вместо извара може да използвате крема сирене/. Добавете и разтопеното масло към сиренето.
3. В купа разбийте жълтъците с останалата захар. Добавете сместа от сирене и масло и разбъркайте. Добавете и брашното. Сложете първо малко от разбитите белтъци и разбъркайте. След това добавете и останалите белтъци. Разбъркайте.
4. Намажете хубаво с масло дъното и стените на форма за пай с подвижно дъно. Разточете тестото върху набрашнен плот в кръг, малко по-голям от размера на формата. Пренесете тестото във формата и го напаснете хубаво по дъното и стените. Изрежете излишното. Надупчете тестото с вилица и изсипете пълнежа. Печете пая 1 час на 150 градуса.
5. Поднесете парче пай леко топъл, гарнирано с полуразбита сметана и предварително накиснати в черешов ликьор череши /или череши със сироп  от сладко от череши/.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен