Пай с киноа
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тестото затоплете леко млякото в тенджерка заедно със захарта и сухата мая.
2. Сипете брашното върху плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сложете мекото масло и жълтъка. Добавете млякото с маята. Разбъркайте сместа в кладенчето и постепенно омесете гладко тесто. Поставете го в купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втасва 30 минути на топло.
3. За пълнежа измийте киноата в цедка. Сложете я в тенджерка и я залейте с прясното мляко. добавете и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Варете киноата 20 минути.
4. Пресипете киноата в купа и след като поизстине добавете двата жълтъка. Разбъркайте.
5. Белтъците разбийте с помощта на миксер, като добавите захарта към тях малко по малко. Добавете разбитите белтъци към пълнежа с киноа и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
6. Разточете тестото и го напаснете по дъното и стените на намаслена плитка форма за пай. Изрежете излишното тесто. Набучете тестото с вилица по дъното. Изсипете пълнежа върху него и печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
7. Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер. Пресипете я в шприц с назъбен накрайник.
8. Поставете добре изстиналия пай върху поднос. Шприцовайте розички от сметана върху него. Поръсете с едри шоколадови стърготини.
2. Сипете брашното върху плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сложете мекото масло и жълтъка. Добавете млякото с маята. Разбъркайте сместа в кладенчето и постепенно омесете гладко тесто. Поставете го в купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втасва 30 минути на топло.
3. За пълнежа измийте киноата в цедка. Сложете я в тенджерка и я залейте с прясното мляко. добавете и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Варете киноата 20 минути.
4. Пресипете киноата в купа и след като поизстине добавете двата жълтъка. Разбъркайте.
5. Белтъците разбийте с помощта на миксер, като добавите захарта към тях малко по малко. Добавете разбитите белтъци към пълнежа с киноа и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
6. Разточете тестото и го напаснете по дъното и стените на намаслена плитка форма за пай. Изрежете излишното тесто. Набучете тестото с вилица по дъното. Изсипете пълнежа върху него и печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
7. Разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер. Пресипете я в шприц с назъбен накрайник.
8. Поставете добре изстиналия пай върху поднос. Шприцовайте розички от сметана върху него. Поръсете с едри шоколадови стърготини.
Продукти
- За тестото:100 мл прясно мляко 1 пакетче суха мая 2 с.л. захар 200 г брашно щипка сол 30 г масло 1 жълтъкЗа пълнежа:1 шушулка ванилия 500 мл прясно мляко 125 г киноа 75 г захар 2 яйцаЗа украса:250 мл течна сметана 50 г захар 100 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери