Пай с къпини и маскарпоне

Пай с къпини и маскарпоне

Начин на приготвяне:

1. Начупете шоколада в стъклена купа и го разтопете на водна баня. Щом го дръпнете от огъня, добавете маслото и солта и разбъркайте до гладкост.
2. В друга купа разбийте на ръка яйцата с половината кафява захар. Добавете ги към шоколада и разбъркайте енергично. Накрая добавете брашното, предварително смесено с останалата кафява захар и бакпулвера. Разбъркайте до хомогенност.
3. Намаслете добре плитка квадратна форма с подвижно дъно /21х21 см/ и изсипете тестото в нея. Разнесете го равномерно и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
4. В купа разбъркайте с помощта на шпатула маскарпонето с пудрата захар. Изсипете го и го разстелете върху изстиналата основа на пая. /При печенето трябва да се е образувала лека вдлъбнатина в нея./
5. Върху маскарпонето подредете плътно една до друга къпини, с отвора им надолу. Поръсете с пудра захар.

Продукти

За основата:

  • 100 г бял шоколад
  • 85 г меко масло
  • щипка сол
  • 2 яйца
  • 100 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 250 г кафява захар

За гарниране:

  • 250 г маскарпоне
  • 100 г пудра захар
  • 3 кофички къпини
  • 2 с.л. пудра захар

Свързани рецепти