Пай с ядки пекан
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Смесете брашното и гриса и ги изсипете на плота. Направете кладенче и в него сложете захрата, маслото и яйцето. Омесете гладко тесто, оформете го на топка, сплескайте я леко и я увийте в прозрачно фолио. Оставете тестото в хладилник за 1 час.
2. Разточете тестото с дебелина 5 мм. поставете го върху кръгла, накъдрена, форма за пай и го напаснете. Набучете тестото по дъното с вилица, поставете парче хартия за печене върху тестото, а върху него шепа бобени или оризови зърна. Това е т.нар. "сляпо печене". Печете основата на пая на 170 градуса 20 минути.
3. Разтопете маслото и към него добавете вътрешността на шушулката ванилия. Разбийте яйцата със захарта. След това добавете кленовия сироп. /Може да го замените, но се променя вкуса и аромата./ Добавете маслото с ванилия към яйчената смес. Накрая добавете нарязаната на ситно 1/3 от ядките.
4. Изсипете сместа върху изпечената основа. Печете пая 30 минути на 170 градуса.
2. Разточете тестото с дебелина 5 мм. поставете го върху кръгла, накъдрена, форма за пай и го напаснете. Набучете тестото по дъното с вилица, поставете парче хартия за печене върху тестото, а върху него шепа бобени или оризови зърна. Това е т.нар. "сляпо печене". Печете основата на пая на 170 градуса 20 минути.
3. Разтопете маслото и към него добавете вътрешността на шушулката ванилия. Разбийте яйцата със захарта. След това добавете кленовия сироп. /Може да го замените, но се променя вкуса и аромата./ Добавете маслото с ванилия към яйчената смес. Накрая добавете нарязаната на ситно 1/3 от ядките.
4. Изсипете сместа върху изпечената основа. Печете пая 30 минути на 170 градуса.
Продукти
- За основата:100 г грис 50 г брашно 100 г масло 75 г захар 1 яйцеЗа пълнежа:110 г масло 3 яйца 100 г пудра захар 170 г кленов сироп 225 г орехи пекан 1 шушулка ванилия
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини