Пай с гулаш
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За гулаша нарежете телешкото месо /от джолан или плешка/ на парчета. Запържете ги за 3 минути в дълбока тенджера с 2-3 с.л. олио. Разбъркайте, за да се запържи месото от всички страни. Извадете месото в чиния с помощта на решетеста лъжица.
2. Почистете зеленчуците и ги нарежете на едро. Запържете ги в мазнината от месото за 4 минути. Добавете подправките и доматеното пюре. Разбъркайте добре. Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1 минути, за да се изпече то.
3. Излейте бульона и разбъркайте, за да се уверите, че няма бучки от брашното. Върнете месото в тенджерата и захлупете съда. Оставете гулаша да ври на слаб огън в продължение на 40 минути - месото трябва да се разпада. Оставете гулаша да се охлади. След това добавете жълтъците към гулаша и разбъркайте добре.
4. Омесете тестото, като смесите продуктите с помощта на кухненски робот. След това с ръце го доомесете, ако залепва по плота, добавете малко брашно. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
5. Разточете тестото тънко. Първо изрежете кръг, малко по-голям от форма за печене с подвижно дъно с диаметър 20 см. Останалото тесто напаснете по дъното и стените на формата. Изрежете излишното тесто по краищата. Надупчете тестото на различни места.
6. Изсипете сварения и изцеден ориз на дъното на формата. Отгоре сипете гулаша. Намажете тестото по краищата с разбит жълтък и малко сметана. Поставете капака от тесто върху формата, като завивате краищата му навътре, за да се запечата. Направете дупка по средата на пая с помощта на рингче. Може да направите украса на пая, например като направите плитки от тесто и обточите с него пая. Намажете пая с жълтък и сметана и го печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-60 минути.
2. Почистете зеленчуците и ги нарежете на едро. Запържете ги в мазнината от месото за 4 минути. Добавете подправките и доматеното пюре. Разбъркайте добре. Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1 минути, за да се изпече то.
3. Излейте бульона и разбъркайте, за да се уверите, че няма бучки от брашното. Върнете месото в тенджерата и захлупете съда. Оставете гулаша да ври на слаб огън в продължение на 40 минути - месото трябва да се разпада. Оставете гулаша да се охлади. След това добавете жълтъците към гулаша и разбъркайте добре.
4. Омесете тестото, като смесите продуктите с помощта на кухненски робот. След това с ръце го доомесете, ако залепва по плота, добавете малко брашно. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
5. Разточете тестото тънко. Първо изрежете кръг, малко по-голям от форма за печене с подвижно дъно с диаметър 20 см. Останалото тесто напаснете по дъното и стените на формата. Изрежете излишното тесто по краищата. Надупчете тестото на различни места.
6. Изсипете сварения и изцеден ориз на дъното на формата. Отгоре сипете гулаша. Намажете тестото по краищата с разбит жълтък и малко сметана. Поставете капака от тесто върху формата, като завивате краищата му навътре, за да се запечата. Направете дупка по средата на пая с помощта на рингче. Може да направите украса на пая, например като направите плитки от тесто и обточите с него пая. Намажете пая с жълтък и сметана и го печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-60 минути.
Продукти
- За тестото:500 г брашно 200 г масло 160 мл вода 1 яйце 10 г солЗа гулаша:200 г сварен бял ориз 3 глави лук 1 скилидка чесън 1 морков 1 зелена чушка 1 червена чушка 650 г телешко месо 1 ч.л. смлян кимион 1 с.л. червен пипер 70 г концентрирано доматено пюре 100 г брашно 1 литър телешки бульон 4 жълтъка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери