Пай с гулаш

Пай с гулаш

Начин на приготвяне:

1. За гулаша нарежете телешкото месо /от джолан или плешка/ на парчета. Запържете ги за 3 минути в дълбока тенджера с 2-3 с.л. олио. Разбъркайте, за да се запържи месото от всички страни. Извадете месото в чиния с помощта на решетеста лъжица.
2. Почистете зеленчуците и ги нарежете на едро. Запържете ги в мазнината от месото за 4 минути. Добавете подправките и доматеното пюре. Разбъркайте добре. Добавете брашното и бъркайте в продължение на 1 минути, за да се изпече то.
3. Излейте бульона и разбъркайте, за да се уверите, че няма бучки от брашното. Върнете месото в тенджерата и захлупете съда. Оставете гулаша да ври на слаб огън в продължение на 40 минути - месото трябва да се разпада. Оставете гулаша да се охлади. След това добавете жълтъците към гулаша и разбъркайте добре.
4. Омесете тестото, като смесите продуктите с помощта на кухненски робот. След това с ръце го доомесете, ако залепва по плота, добавете малко брашно. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
5. Разточете тестото тънко. Първо изрежете кръг, малко по-голям от форма за печене с подвижно дъно с диаметър 20 см. Останалото тесто напаснете по дъното и стените на формата. Изрежете излишното тесто по краищата. Надупчете тестото на различни места.
6. Изсипете сварения и изцеден ориз на дъното на формата. Отгоре сипете гулаша. Намажете тестото по краищата с разбит жълтък и малко сметана. Поставете капака от тесто върху формата, като завивате краищата му навътре, за да се запечата. Направете дупка по средата на пая с помощта на рингче. Може да направите украса на пая, например като направите плитки от тесто и обточите с него пая. Намажете пая с жълтък и сметана и го печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-60 минути.

Продукти

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 200 г масло
  • 160 мл вода
  • 1 яйце
  • 10 г сол

За гулаша:

  • 200 г сварен бял ориз
  • 3 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 морков
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 650 г телешко месо
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 с.л. червен пипер
  • 70 г концентрирано доматено пюре
  • 100 г брашно
  • 1 литър телешки бульон
  • 4 жълтъка

Свързани рецепти