Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете голямата плоска тава, която е към самата фурна да се загрее вътре.
2. Отрежете парче хартия за печене с размери 40х30 см. Поставете хартията върху плота. Разточете масленото тесто, като го поръсите с малко брашно, с размера на листа хартия. Оставете малко парче тесто настрани. Поставете листа тесто върху хартията. Пренесете тестото в тавичката и го напаснете така, че то да покрива и 3-4 см от стените ѝ.
4. Нарежете бекона на кубчета и ги разпределете върху тестото. Нарежете обелените и сварени картофи на филийки и ги подредет върху бекона. Поръсете с половината от нарязаните пресни подправки и счупете 8 цели яйца отгоре.
5. Останалите 6 яйца разбийте в купа с млякото, солта и черния пипер. Излейте равномерно сместа върху целите яйца.
6. Останалото тесто разточете много тънко и го нарежете на дълги тънки ленти. Подредете ги във формата на решетка върху пая.
7. Поставете пая върху загрятата тава във фурната и печете 10 минути, докато се образува хрупкава коричка. След това намалете градусите на 180 и печете още 35-40 минути, до златисто.
9. Сервирайте парче пай – топъл или със стайна температура, гарниран със салата.

 
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

 

  • 450 г маслено тесто
  • 250 г бекон
  • 2 сварени картофа
  • 3 с.л. пресни подправки - босилек
  • магданоз
  • див лук
  • 14 яйца
  • 160 мл прясно мляко
  • сол

Свързани рецепти