Пай от спагети, запържени на тиган
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сварете спагетите според указанията на пакета. Прецедете ги и запазете малко от водата от варенето на дъното на тенджерата и ги върнете обратно в нея.
2. Настържете пармезана.
3. Добавете доматеното пюре към спагетите и разбъркайте. След това добавете разрязаните наполовина чери доматчета и нарязания на ситно магданоз. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и 2/3 от настъргания пармезан и разбъркайте хубаво.
4. Загрейте тиган със зехтин и изсипете спагетите в него. Притиснете спагетите така, че да се разпределят равномерно. Запържете за 4 минути от едната страна. След това с помощта на чиния обърнете пая и запържете 3 минути и от другата страна.
5. За дресинга на салатата смесете зехтина, оцета, останалия настърган пармезан и черен пипер. Разбъркайте. Добавете пресни спанак и рукола, и маслини без костилки и разбъркайте.
6. Изпържете кротони от нарязаните на кубчета филии хляб в малко зехтин. Отцедете кротоните върху кухненска салфетка. Добавете кротоните към салатата.
2. Настържете пармезана.
3. Добавете доматеното пюре към спагетите и разбъркайте. След това добавете разрязаните наполовина чери доматчета и нарязания на ситно магданоз. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и 2/3 от настъргания пармезан и разбъркайте хубаво.
4. Загрейте тиган със зехтин и изсипете спагетите в него. Притиснете спагетите така, че да се разпределят равномерно. Запържете за 4 минути от едната страна. След това с помощта на чиния обърнете пая и запържете 3 минути и от другата страна.
5. За дресинга на салатата смесете зехтина, оцета, останалия настърган пармезан и черен пипер. Разбъркайте. Добавете пресни спанак и рукола, и маслини без костилки и разбъркайте.
6. Изпържете кротони от нарязаните на кубчета филии хляб в малко зехтин. Отцедете кротоните върху кухненска салфетка. Добавете кротоните към салатата.
Продукти
- За салатата:3 с.л. зехтин 2 с.л. бял винен оцет 200 г пресен спанак 75 г рукола 100 г черни маслини без костилки сол и черен пипер 30 г прясно настърган пармезан400 г спагети 400 г чери домати 140 г доматено пюре 0.5 връзка магданоз 3 с.л. зехтин сол и черен пипер 70 г пармезан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол