Пай от спагети, запържени на тиган

Пай от спагети, запържени на тиган

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите според указанията на пакета. Прецедете ги и запазете малко от водата от варенето на дъното на тенджерата и ги върнете обратно в нея.
2. Настържете пармезана.
3. Добавете доматеното пюре към спагетите и разбъркайте. След това добавете разрязаните наполовина чери доматчета и нарязания на ситно магданоз. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и 2/3 от настъргания пармезан и разбъркайте хубаво.
4. Загрейте тиган със зехтин и изсипете спагетите в него. Притиснете спагетите така, че да се разпределят равномерно. Запържете за 4 минути от едната страна. След това с помощта на чиния обърнете пая и запържете 3 минути и от другата страна.
5. За дресинга на салатата смесете зехтина, оцета, останалия настърган пармезан и черен пипер. Разбъркайте. Добавете пресни спанак и рукола,  и маслини без костилки и разбъркайте.
6. Изпържете кротони от нарязаните на кубчета филии хляб в малко зехтин. Отцедете кротоните върху кухненска салфетка. Добавете кротоните към салатата.

Продукти

За салатата:

  • 3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 200 г пресен спанак
  • 75 г рукола
  • 100 г черни маслини без костилки
  • сол и черен пипер
  • 30 г прясно настърган пармезан
  • 400 г спагети
  • 400 г чери домати
  • 140 г доматено пюре
  • 0.5 връзка магданоз
  • 3 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер
  • 70 г пармезан

Свързани рецепти