Начин на приготвяне:

1. За основата използвайте хрупкави бисквити /тип дижестив/. Смелете ги фино в блендер или кухненски робот. Добавете предварително разтопеното и охладено масло и разбъркайте.
2. Изсипете сместа във форма с подвижно дъно. Притиснете добре и поставете във фризер за 30 минути, докато се стегне добре.
3. Може сами да си направите сладко от мляко /дулче де лече/, като варите консерва подсладено кондензирано мляко в тенджера с вода 2 часа. Консервата трябва непрекъснато да е покрита с вода. Нанесете сладкото от мляко върху основата на пая.
4. Обелете не съвсем узрели банани и ги нарежете на тънки кръгчета. Подредете кръгчетата банани върху сладкото от мляко.
5. Разбийте сметаната заедно с пудрата захар и ваниловия екстракт на ръка, до плътността на кисело мляко.
6. Извадете пая върху поднос. С помощта на лъжица оформете топки от сметана и украсете пая. Накрая настържете фино млечен шоколад.

Продукти

За основата:

  • 330 г бисквити
  • 200 г масло

За пълнежа:

  • 400 г сладко от мляко
  • 400 мл течна животинска сметана
  • 2 с.л. пудра захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 големи банана
  • 50 г млечен шоколад

Свързани рецепти