Пай с круши и синьо сирене

Пай с круши и синьо сирене

Начин на приготвяне:

1. Смесете продуктите за тестото в кухненски робот или направете кладенче и изсипете останалите продукти в него. Омесето бързо тестото и го сложете в хладилник за 1 час.
2. Смесете в купа сметаната и натрошеното козе сирене, овкусете с подправките и разбъркайте. Добавете яйцата и разбъркайте хубаво. Нарежете на ситно дивия лук и го добавете в сместа.
3. Намажете хубаво с масло формата. Разточете тестото с помощта на точилка, като поръсвате брашно върху и под него. Пренесете го върху формата и го напаснете по нея. Излишното отрежете. Надупчете с вилица тестото по дъното на формата.
4. Изсипете пълнежа с козе сирене. Отгоре подредете вертикално тънки парчета обелена круша. Върху тях начупете синьо сирене.
5. Изпечете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.

Продукти

За тестото:

  • 285 г брашно
  • 170 г студено масло
  • 130 г крема сирене
  • 3 с.л. студена вода
  • 1.5 с.л. оцет
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол

За пълнежа:

  • 1 връзка див лук
  • 2 яйца
  • 100 мл сметана
  • сол и черен пипер
  • индийско орехче
  • 50 г меко козе сирене
  • 4 круши
  • синьо сирене

Свързани рецепти