Пай с круши и синьо сирене
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Смесете продуктите за тестото в кухненски робот или направете кладенче и изсипете останалите продукти в него. Омесето бързо тестото и го сложете в хладилник за 1 час.
2. Смесете в купа сметаната и натрошеното козе сирене, овкусете с подправките и разбъркайте. Добавете яйцата и разбъркайте хубаво. Нарежете на ситно дивия лук и го добавете в сместа.
3. Намажете хубаво с масло формата. Разточете тестото с помощта на точилка, като поръсвате брашно върху и под него. Пренесете го върху формата и го напаснете по нея. Излишното отрежете. Надупчете с вилица тестото по дъното на формата.
4. Изсипете пълнежа с козе сирене. Отгоре подредете вертикално тънки парчета обелена круша. Върху тях начупете синьо сирене.
5. Изпечете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.
2. Смесете в купа сметаната и натрошеното козе сирене, овкусете с подправките и разбъркайте. Добавете яйцата и разбъркайте хубаво. Нарежете на ситно дивия лук и го добавете в сместа.
3. Намажете хубаво с масло формата. Разточете тестото с помощта на точилка, като поръсвате брашно върху и под него. Пренесете го върху формата и го напаснете по нея. Излишното отрежете. Надупчете с вилица тестото по дъното на формата.
4. Изсипете пълнежа с козе сирене. Отгоре подредете вертикално тънки парчета обелена круша. Върху тях начупете синьо сирене.
5. Изпечете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.
Продукти
- За тестото:285 г брашно 170 г студено масло 130 г крема сирене 3 с.л. студена вода 1.5 с.л. оцет 1 ч.л. бакпулвер 1 щипка солЗа пълнежа:1 връзка див лук 2 яйца 100 мл сметана сол и черен пипер индийско орехче 50 г меко козе сирене4 круши синьо сирене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове