Пай с карамелена тиква

Пай с карамелена тиква

Подготовка

1. Смелете лешниците фино. Смесете брашното, смлените лешници и ванилията.
2. Разбъркайте мекото масло със захарта.
3. Добавете яйцето.
4. Прибавете брашното и омесете тесто.
5. Разтелете тестото в тортена форма.
6. Направете отстрани борд и надупчете кората с вилица. 7. Сварете тиквата с подправките, отцедете я от излишната вода и я пасирайте на гладък крем. 8. Карамелизирайте захарта, докато получите светъл карамел.
9. Сипете в него сметаната и разбъркайте.
10. Накрая добавете и тиквеното пюре.
11. Сложете яйцето и крема сиренето и разбърка

Продукти

За тестото:

  • 150 г брашно
  • 50 г печени лешници
  • 70 г студено масло
  • 50 г захар
  • 1 яйце
  • 1 пакетче ванилия

За пълнежа:

  • 400 г пюре от тиква
  • 100 г захар
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 1 яйце
  • 200 г крема сирене
  • карамфил
  • канела
  • индийско орехче
  • кардамон

Свързани рецепти