Пай от кисело зеле с бекон
1. Обелете и нарежете картофите на кубчета. Сварете ги във в подсолена вода за около 10 минути.
2. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете в малко мазнина в тиган за около 5 минути. Лукът нарежете на полумесеци, а чушката на тънки ивички. Добавете ги при бекона за около 3 минути, докато омекнат. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Извадете бутер тестото да се размрази за няколко минути.
4. Прецедете киселото зеле. Ползвайте нарязано зеле, ферментирало в буркан. Разбийте две яйца, овкусете ги със сол и черен пипер и ги добавете към зелето. Разбъркайте.
5. Прецедете картофите и ги върнете за кратко на котлона. Към бекона и зеленчуците добавете брашното и разбъркайте. Изключете котлона и добавете кашкавала, разбъркайте. Добавете и картофите и разбъркайте. Пресипете сместа в подмазана дълбока тавичка и разпределете равномерно. Отгоре сипете зелето и разпределете.
6. Нарежете тестото на 4 квадрата и ги сложете един върху друг. Поръсете плота с брашно и разточете тестото до правоъгълник. Прехвърлете го върху зелето. Подвийте краищата му навътре и хубаво ги притиснете с помощта на вилица. Намажете тестото с предварително разбито яйце. Изпечете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.

Продукти

  • 600 г картофи сол 500 г кисело зеле 3 яйца сол и черен пипер 150 г бекон 2 глави лук 1 зелена чушка 50 г брашно 100 г настърган кашкавал 1 лист бутер тесто

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички