Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пай от кисело зеле с бекон

категория 0/5
1. Обелете и нарежете картофите на кубчета. Сварете ги във в подсолена вода за около 10 минути.
2. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете в малко мазнина в тиган за около 5 минути. Лукът нарежете на полумесеци, а чушката на тънки ивички. Добавете ги при бекона за около 3 минути, докато омекнат. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Извадете бутер тестото да се размрази за няколко минути.
4. Прецедете киселото зеле. Ползвайте нарязано зеле, ферментирало в буркан. Разбийте две яйца, овкусете ги със сол и черен пипер и ги добавете към зелето. Разбъркайте.
5. Прецедете картофите и ги върнете за кратко на котлона. Към бекона и зеленчуците добавете брашното и разбъркайте. Изключете котлона и добавете кашкавала, разбъркайте. Добавете и картофите и разбъркайте. Пресипете сместа в подмазана дълбока тавичка и разпределете равномерно. Отгоре сипете зелето и разпределете.
6. Нарежете тестото на 4 квадрата и ги сложете един върху друг. Поръсете плота с брашно и разточете тестото до правоъгълник. Прехвърлете го върху зелето. Подвийте краищата му навътре и хубаво ги притиснете с помощта на вилица. Намажете тестото с предварително разбито яйце. Изпечете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен