Пай "Банофи"
Рецепта от: Мери Бери
1. За основата смелете бисквитите в кухненски робот или блендер до фини трохи и ги пресипете в купа. Разтопете маслото на слаб огън. Изсипете разтопеното масло върху бисквитите и разбъркайте.
2. На дъното на форма с пружина (диаметър 20 см) сложете изрязан кръг от хартия за печене. Изсипете сместа от бисквити и масло и го разстелете равномерно, като притискате добре с лъжица. Поставете в хладилник за 15 минути.
3. За карамела сипете маслото, кафявата захар и кондензираното мляко в тенджерка. Бъркайте докато сместа стане гладка, лъскава и плътна. Накрая добавете ванилията.*
4. Изсипете пълнежа върху охладената основа и поставете в хладилник за 1 час.
5. Обелете и нарежете бананите на кръгчета и ги подредете върху пълнежа леглани, като не ги допирате до стените на формата, за да не почернеят.
6. Разбийте сметаната до плътност (да не пада от бъркалката) и я разпределете равномерно върху бананите. Поставете пая за още 1 час в хладилника.
7. Начупете и разтопете шоколада на водна баня. ПРехвърлете го във фунийка от хартия за печене и отрежете тънко края ѝ. Шприцовайте тънки ленти върху готовия пай "Банофи".
*За карамеления пълнеж може да използвате направо 1 буркан дулсе де лече вместо тази смес.
Продукти
- За основата:
- 150 г бисквити Дижестив (10 бр.)
- 75 г масло
- За пълнежа:
- 75 г масло
- 75 г тъмнокафява захар Мусковадо
- 397 г подсладено кондензирано мляко
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- За топинга:
- 300 мл пълномаслена течна сметана
- 3 малки банана
- 50 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни