Пай "Бандана" с боровинки
Рецепта от: Марта Стюарт
1. За тестото сипете в кухненски робот брашното, солта и захарта. Разбъркайте. Добавете нарязаното на малки кубчета студено масло и разбийте. В движение добавете студената вода. Оформете тестото на два диска и увийте всеки в прозрачно фолио. Поставете ги в хладилник за 1 час.
2. Сипете 1 ч.ч. боровинки в голяма купа и ги намачкайте или с преса за картофи, или с вилица. Добавете захарта и царевичното нишесте и разбъркайте добре. След това добавете останалите 7 ч.ч. цели боровинки и разбъркайте добре. Оставете сместа да престои настрани.
3. Върху поръсен с брашно плот разточете единия диск тесто в квадратна форма (28 х 28 см). Навийте тестото върху точилката и го поставете на дъното на квадратна форма за пай (23 х23 см) с подвижно дъно. Напаснете тестото по дъното и стените, като работите бързо, за да не се отпусне тестото. Подгънете тестото по ръба на формата, за да оформите по-дебел ръб.
4. Прехвърлете формата за пай в голяма тава, постлана с хартия за печене. Изсипете пълнежа от боровинки върху основата от тесто и го разпределете равномерно, като го притиснете леко надолу.
5. Разточете втория диск тесто върху набрашнен плот в същата форма и размер като първият. С помощта на накрайник за шприц оформете рисунка , като използвате шаблон. Прехвърлете тестото върху боровинките и надиплете тестото по краищата, като оформите красив ръб. Намажете пая отгоре с разбито яйце с 1 ч.л. вода. Поръсете с фина захар отгоре.Преди печене поставете пая в хладилник за 1 час.
6. Печете пая в предварително загрята фурна на 230 градуса 25 минути. След това намалете температурата на 200 градуса и печете още 30-35 минути.
Продукти
- За тестото:
- 2 3/4 ч.ч. брашно
- 1 с.л. захар
- 1 1/2 ч.л. сол
- 2 ч.ч. + 2 с.л. студено безсолно масло
- 1/2 ч.ч. студена вода
- За пълнежа:
- 8 ч.ч. боровинки
- 1 ч.ч. захар
- 1/3 ч.ч. царевично нишесте
- брашно
- 1 яйце
- фина захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни