Паеля с пилешко и чоризо

Паеля с пилешко и чоризо

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и моркова на едро. Обелената скилидка чесън нарежете на тънки филийки. Стъблата на магданоза нарежете много на ситно. Пилешкото месо без кожа нарежете на парчета, както и чоризото.
2. Загрейте плитка касерола или тиган за паеля с 2-3 с.л. зехтин и запържете лука, чесъна, моркова, стъблата от магданоз, пилешкото месо и наденицата за 5 минути, като разбърквате от време на време. Овкусете с пушен червен пипер.
3. Нарежете червената чушка на кубчета и я добавете. гответе още 5 минути.
4. Добавете доматеното пюре и начупете кубчето бульон. Разбъркайте. Добавете риза и разбърквайте за минута-две.  
5. Добавете 750 мл вряла вода. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете да заври. Намалете силата на огъня и гответе 15 минути, до готовност на ориза, като от време на време разбърквате отвън навътре и заглаждате отвътре навън.
6. Добавете замразения грах и скаридите и захлупете частично. Гответе 4-5 минути. Като разбърквате не стигайте до дъното, оставете да се образува коричка най-отдолу.
7. Ако желаете, накрая поставете 5-6 черни добре измити миди в ориза и гответе окато черупките им се разтворят.
8. Дръпнете от огъня. Поръсете с листа магданоз. Подредете и четвъртинки лимон върху ориза.

Продукти

  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 0.5 връзка магданоз
  • 70 г наденица чоризо
  • 2 цели обезкостени пилешки бутчета
  • зехтин
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 кубче органичен пилешки бульон
  • 300 г бял късозърнест ориз
  • 100 г замразен грах
  • 200 г замразени белени скариди
  • 1 лимон

Свързани рецепти