1. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Отрежете горната част от цели пилешки бутчета и ги обезкостете. Нарежете месото на едри парчета, то по 3-4 см.
2. Разтворете кубче бульон в топла вода или сварете бульон от костите на бутчетата.
3. Запържете парчетата пилешко и кубчетата бекон в дълбок тиган с 3-4 с.л. зехтин. Запържете ги от двете страни, до златисто. добавете нарязаните на ситно лук и чесън, Запържете ги. След това добавете граха, нарязаните на кубчета чушка и белен домат.
4. След 2-3 минути добавете ориза и го бъркайте да се изпържи. Добавете шафрана, разтворен в малко топъл бульон. Покрийте с бульон и захлупете. Щом оризът заври, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
5. Варете до готовност на ориза, като добавяте още бульон, ако е необходимо. Последните 10 минути от варенето добавете почистените миди и скаридите. Щом цялата течност се изпари, паелята е готова.
6. При поднасяне поръсете с листа магданоз.

Продукти

  • 150 г ориз 250 г пилешки бутчета 4 резена бекон 100 г миди 100 г скариди 100 г грах 500 мл пилешки бульон 1 с.л. зехтин 1 глава лук 1 домат 1 скилидка чесън 1 зелена чушка щипка шафран сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички