Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Отрежете горната част от цели пилешки бутчета и ги обезкостете. Нарежете месото на едри парчета, то по 3-4 см.
2. Разтворете кубче бульон в топла вода или сварете бульон от костите на бутчетата.
3. Запържете парчетата пилешко и кубчетата бекон в дълбок тиган с 3-4 с.л. зехтин. Запържете ги от двете страни, до златисто. добавете нарязаните на ситно лук и чесън, Запържете ги. След това добавете граха, нарязаните на кубчета чушка и белен домат.
4. След 2-3 минути добавете ориза и го бъркайте да се изпържи. Добавете шафрана, разтворен в малко топъл бульон. Покрийте с бульон и захлупете. Щом оризът заври, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
5. Варете до готовност на ориза, като добавяте още бульон, ако е необходимо. Последните 10 минути от варенето добавете почистените миди и скаридите. Щом цялата течност се изпари, паелята е готова.
6. При поднасяне поръсете с листа магданоз.

Продукти

  • 150 г ориз
  • 250 г пилешки бутчета
  • 4 резена бекон
  • 100 г миди
  • 100 г скариди
  • 100 г грах
  • 500 мл пилешки бульон
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 домат
  • 1 скилидка чесън
  • 1 зелена чушка
  • щипка шафран
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти