Начин на приготвяне:
1. Обезкостете и разрежете пъдпъдъците на две, през гръдната кост.
2. Сложете месото в купа и го поръсете със зехтин, лимонови или дафинови листа и пипер меланж на зърна. Разбъркайте.
3. В сух тиган запечете сусама, мления кимион и сол за 1-2 минути. Пресипете сместа в купичка.
4. В същия тиган, на силен огън, сложете пъдпъдъците с кожата надолу. Притиснете ги с голяма тенджера с вода, за да се изпече хубаво кожата. Печете пъдпъдъците по 5 минути от вяска страна.
5. Сервирайте печените пъдпъдъци с кимионова сол и резени лимони, и ги поръсете с лимонови листа.
2. Сложете месото в купа и го поръсете със зехтин, лимонови или дафинови листа и пипер меланж на зърна. Разбъркайте.
3. В сух тиган запечете сусама, мления кимион и сол за 1-2 минути. Пресипете сместа в купичка.
4. В същия тиган, на силен огън, сложете пъдпъдъците с кожата надолу. Притиснете ги с голяма тенджера с вода, за да се изпече хубаво кожата. Печете пъдпъдъците по 5 минути от вяска страна.
5. Сервирайте печените пъдпъдъци с кимионова сол и резени лимони, и ги поръсете с лимонови листа.
Продукти
- 6 пъдпъдъка х 200 г
- 2 с.л. зехтин
- зърна пипер меланж
- 1 с.л. сусам
- 2 ч.л. смлян кимион
- лимонови листа
- сол
- лимон