Пъдпъдък на грил с кимионова сол

Пъдпъдък на грил с кимионова сол

Начин на приготвяне:

1. Обезкостете и разрежете пъдпъдъците на две, през гръдната кост.
2. Сложете месото в купа и го поръсете със зехтин, лимонови или дафинови листа и пипер меланж на зърна. Разбъркайте.
3. В сух тиган запечете сусама, мления кимион и сол за 1-2 минути. Пресипете сместа в купичка.
4. В същия тиган, на силен огън, сложете пъдпъдъците с кожата надолу. Притиснете ги с голяма тенджера с вода, за да се изпече хубаво кожата. Печете пъдпъдъците по 5 минути от вяска страна.
5. Сервирайте печените пъдпъдъци с кимионова сол и резени лимони, и ги поръсете с лимонови листа.

Продукти

  • 6 пъдпъдъка х 200 г
  • 2 с.л. зехтин
  • зърна пипер меланж
  • 1 с.л. сусам
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • лимонови листа
  • сол
  • лимон

Свързани рецепти