Начин на приготвяне:

Рецептата може да бъде приготвена с филе от гърди от пъдпъдъци или от гълъби.
1. За соса нарежете много на ситно лука и чесъна. Задушете ги в тиган с 2-3 с.л. зехтин. Отделете пънчетата на гъбите и ги нарежете на много ситно. Добавете ги в тигана и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Излейте червеното вино и пилешкия бульон и оставете соса да се редуцира наполовина. накрая добавете ситно нарязан магданоз.
2. Загрейте грил-тиган и сипете 1-2 с.л. зехтин. Подредете филенцата пъдпъдъчи гърди и ги печете по 2 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния.
3. В същия тиган изпечете и гъбите, от двете страни. Извадете и тях при месото. Покрийте гъбите и месото с алуминиево фолио и ги оставете за 2-3 минути.
4. За спанака нарежете филията хляб на кубчета и ги запържете в същия грил-тиган, до златисто. Добавете кедровите ядки и разбъркайте. Изцедете предварително накиснатите стафиди в топла вода за 10 минути и ги добавете в тигана. Накрая добавете измитите и подсушени листа спанак за 30 секунди. Разбъркайте.
5. Сервирайте задушения спанак за основа. Върху него подредете печените филенца - по 4 на човек и печени гъби. Най-отгоре сипете сос.

Продукти

  • 8 филенца от гърди от пъдпъдък
  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 500 г кралски печурки
  • 150 мл червено вино
  • 6 стръка магданоз
  • 250 мл пилешки бульон
  • сол и черен пипер
  • 400 г спанак
  • 1 филия стар хляб
  • 2 скилидки чесън
  • 30 г кедрови ядки
  • 50 г стафиди
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти