1. Накиснете нудълите в купа с гореща вода за 10 минути, докато омекнат.

2. Сипете олио в уок и го загрейте. В него запържете нарязаните на ситно скилидки чесън за 1 минута. Добавете нарязаното на парчета от по 1 см пилешко филе и го запържете за 2-3 минути, от всички страни.

3. Добавете броколините и малко вода. Задушете за 2-3 минути. Избутайте продуктите в едната страна на тигана и чукнете яйцето в сбоводната част. Разбъркайте го и постепенно го смесете с останалите продукти. Пресипете в чиния.

4. В купа смесете соса от стриди, соевия сос, захарта и белия винен оцет. Разбъркайте и изсипете в уока. добавете отцедените нудъли и добре разбъркайте за кратко. Добавете останалите продукти, разбъркайте добре и поднесете.

Продукти

  • 250 г широки оризови нудъли
  • 2 с.л. сос от стриди
  • 3 с.л. сгъстен соев сос
  • 2 ч.л. бял винен оцет
  • 2 ч.л. захар
  • 1 с.л. олио
  • 2 скилидки чесън
  • 4 бр. пилешко филе от бутче, без кожа
  • 320 г броколини
  • 1 голямо яйце от свободно отглеждани кокошки

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички