Овесени курабийки
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн

1. За тестото смесете мекото масло със захарта в купа. Месете с помощта на ръце. Добавете брашното на няколко порции, като продължите да месите с ръце. Накрая добавете ванилия. месето докато получите меко и гладко тесто.
2. Постелете малка тавичка с хартия за печене и разстелете тестото на тънък слой по цялата и повърхност.
3. В тенджерка разтопете маслото. Добавете захарта и разбъркайте. Добавете овесените ядки и разбъркайте хубаво в продължение на 1-2 минути.
4. Изсипете пълнежа върху тестото и го разстелете равномерно. Печете курабийките в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-15 минути, до златисто.
5. Нарежете курабийките на еднакви квадратни парчета. Съхранявайте ги в стъклен буркан или метална кутия.
2. Постелете малка тавичка с хартия за печене и разстелете тестото на тънък слой по цялата и повърхност.
3. В тенджерка разтопете маслото. Добавете захарта и разбъркайте. Добавете овесените ядки и разбъркайте хубаво в продължение на 1-2 минути.
4. Изсипете пълнежа върху тестото и го разстелете равномерно. Печете курабийките в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-15 минути, до златисто.
5. Нарежете курабийките на еднакви квадратни парчета. Съхранявайте ги в стъклен буркан или метална кутия.
Продукти
- За тестото:200 г масло 100 г захар 400 г брашно 1 ч.л. ванилов екстрактЗа пълнежа:100 г масло 100 г захар 400 г овесени ядки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол