Овесени джинджифилови бисквити

1. Постелете 3-4 плоски тави за печене на сладки с хартия за печене. Загрейте фурната на 160 градуса с вентилатор.

2. В тенджерка сложете нарязното на кубчета масло и добавете златния сироп или меда и захарта. Затоплете сместа на умерен огън, като разбърквате внимателно докато маслото се разтопи.

3. Дръпнете тенджерката от котлона и добавете овесените ядки, брашното, гриса и джинджифила. Разбъркайте добре.

4. Разстелете сместа в плитка тава на равномерен слой. Поставете в хладилник за 10 минути, за да се охлади сместа. Извадете и нарежете на еднакви квадратчета.

5. Всяко квадратче от сместа оформете на топче между дланите си. Подредете топчетата на достатъчно разстояние едно от друго в тавите за печене. Притиснете всяко топче, за да се сплеска. Печете 15 минути.

6. След изваждане от фурната оставете бисквитите да изстинат върху решетка. Съхранявайте в стъклен или метален съд.

Продукти

  • 150 г масло
  • 1 с.л. златен сироп или течен мед
  • 175 г захар
  • 75 г брашно с набухвател
  • 50 г пшеничен грис (семолина)
  • 100 г овесени ядки
  • 2 ч.л. смлян джинджифил

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички