Овесени джинджифилови бисквити
Рецепта от: Мери Бери
1. Постелете 3-4 плоски тави за печене на сладки с хартия за печене. Загрейте фурната на 160 градуса с вентилатор.
2. В тенджерка сложете нарязното на кубчета масло и добавете златния сироп или меда и захарта. Затоплете сместа на умерен огън, като разбърквате внимателно докато маслото се разтопи.
3. Дръпнете тенджерката от котлона и добавете овесените ядки, брашното, гриса и джинджифила. Разбъркайте добре.
4. Разстелете сместа в плитка тава на равномерен слой. Поставете в хладилник за 10 минути, за да се охлади сместа. Извадете и нарежете на еднакви квадратчета.
5. Всяко квадратче от сместа оформете на топче между дланите си. Подредете топчетата на достатъчно разстояние едно от друго в тавите за печене. Притиснете всяко топче, за да се сплеска. Печете 15 минути.
6. След изваждане от фурната оставете бисквитите да изстинат върху решетка. Съхранявайте в стъклен или метален съд.
Продукти
- 150 г масло
- 1 с.л. златен сироп или течен мед
- 175 г захар
- 75 г брашно с набухвател
- 50 г пшеничен грис (семолина)
- 100 г овесени ядки
- 2 ч.л. смлян джинджифил
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"