Овесени бисквити с крем от фъстъчено масло
Рецепта от: Марта Стюарт
1. За тестото за бисквитите разтопете маслото в тенджерка и добавете овесените ядки. Разбъркайте добре и оставете на огъня 5-10 минути.
2. Разстелете овесените ядки с масло върху лист хартия за печене и ги оставете да изстинат за 5-10 минути.
2. Разстелете овесените ядки с масло върху лист хартия за печене и ги оставете да изстинат за 5-10 минути.
3. В купа пресейте брашното, солта и содата и ги разбъркайте.
4. В друга купа разбийте маслото с помощта на миксер. Без да спирате разбиването, добавете последователно тъмнокафявата захар, фъстъченото масло и бялата захар. Разбийте до пухкавост и хомогенност. След това, без да спирате да разбивате, добавете малко по малко сухите съставки и овесените ядки с масло.
4. В друга купа разбийте маслото с помощта на миксер. Без да спирате разбиването, добавете последователно тъмнокафявата захар, фъстъченото масло и бялата захар. Разбийте до пухкавост и хомогенност. След това, без да спирате да разбивате, добавете малко по малко сухите съставки и овесените ядки с масло.
5. Разточете тестото между два листа хартия за печене на лист с дебелина 0.5 см. Поставететестото във фризер за 20 минути.
6. С помощта на рингче или чаша с диаметър 5 см оформете бисквити и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Ще се получат около 24 бисквити. Поръсете всяка бисквита с по малко светлокафява захар и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути, до златисто. По средата на печенето завъртете тавата на 180 градуса.
7. За пълнежа разбийте с помощта на миксер мекото масло, фъстъченото масло, пудрата захар и солта до пухкавост. Пресипете сместа в шприц с гладък накрайник.
7. За пълнежа разбийте с помощта на миксер мекото масло, фъстъченото масло, пудрата захар и солта до пухкавост. Пресипете сместа в шприц с гладък накрайник.
8. Шприцовайте пълнеж по цялата вътрешна повърхност на 12 бисквити. Захлупете с останалите бисквити.
Продукти
- За бисквитите:160 г безсолно масло 160 г брашно 1 ч.л. сол 60 г кристална захар 1 ч.ч. овесени ядки 1 ч.л. сода бикарбонат 0.5 ч.ч. тъмнокафява захар 0.5 ч.ч. био фъстъчено масло кафява захар за поръсванеЗа пълнежа:4 с.л. меко масло 160 г био фъстъчено масло 40 т пудра захар 0.5 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марта Стюарт
Марокански кейк със сушени плодове
Рецепти Марта Стюарт
Бърз хляб със семена
Рецепти Марта Стюарт
Пай "Бандана" с боровинки
Рецепти Марта Стюарт
Спанакопита
Рецепти Марта Стюарт
Пай със сливи и крем фреш
Рецепти Марта Стюарт
Баклава
Рецепти Марта Стюарт
Фокача с грозде
Рецепти Марта Стюарт
Розов тарт с ябълков сос
Рецепти Марта Стюарт
Пай с ром и стафиди
Рецепти Марта Стюарт
Торта Линцер