Овесена закуска
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Сипете овесените ядки в голяма купа и ги залейте с овесеното мляко. Разбъркайте и загладете сместа. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за една нощ.
2- На сутринта добавете към овесените ядки оризов малцов сироп (от кафяв ориз), настърганата на едро небелена круша и подправките за чай. Разбъркайте добре. Добавете фино настърганата кора на портокала, а след това и сока му. Разбъркайте.
3. Добавете всички печени ядки и кокосовите люспи. Добавете щипка сол и разбъркайте добре.
4. Разпределете овесените ядки в две дълбоки чинии. Гарнирайте със супена лъжица кокосов йогурт, шепа боровинки и резени портокал.
Продукти
- 2 ч.ч. овесени ядки
- 2 ч.ч. овесено мляко
- 1 малка круша
- 1 ч.л. подправка за чай (анасон, кардамон, канела)
- 1 с.л. оризов малцов сироп
- 1 портокал, кора и сок
- 1/4 ч.ч. печени бадеми
- 1/4 ч.ч. печен шамфъстък
- 1/4 ч.ч. печени тиквени семки
- 1 с.л. запечени кокосови люспи
- щипка сол
- кокосов йогурт, боровинки, резени портокал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща