Овесена закуска

1. Сипете овесените ядки в голяма купа и ги залейте с овесеното мляко. Разбъркайте и загладете сместа. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за една нощ.

2- На сутринта добавете към овесените ядки оризов малцов сироп (от кафяв ориз), настърганата на едро небелена круша и подправките за чай. Разбъркайте добре. Добавете фино настърганата кора на портокала, а след това и сока му. Разбъркайте.

3. Добавете всички печени ядки и кокосовите люспи. Добавете щипка сол и разбъркайте добре.

4. Разпределете овесените ядки в две дълбоки чинии. Гарнирайте със супена лъжица кокосов йогурт, шепа боровинки и резени портокал.

Продукти

  • 2 ч.ч. овесени ядки
  • 2 ч.ч. овесено мляко
  • 1 малка круша
  • 1 ч.л. подправка за чай (анасон, кардамон, канела)
  • 1 с.л. оризов малцов сироп
  • 1 портокал, кора и сок
  • 1/4 ч.ч. печени бадеми
  • 1/4 ч.ч. печен шамфъстък
  • 1/4 ч.ч. печени тиквени семки
  • 1 с.л. запечени кокосови люспи
  • щипка сол
  • кокосов йогурт, боровинки, резени портокал

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички