Начин на приготвяне:

1. Сипете водата, млякото и овесените ядки в тенджера. Добавете щипка сол, пръчките канела и обелената тънко кора на предварително измития лимон. Оставете сместа да заври, след това намалете огъня. Добавете захарта. Варете 20 минути, като разбърквате.
2. Обелете ябълките и ги настържете в кашата. Разбъркайте и след минута дръпнете от огъня..
3. Извадете пръчките канела и лимоновата кора от кашата. Сипете каша в купички, като гарнирате с мед, канела, филирани бадеми и сурова ябълка.

Продукти

  • 2 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. овесени ядки
  • 2 ябълки
  • 2 пръчки канела
  • 1 лимон
  • кора
  • 2 с.л. кафява захар
  • 3 с.л. мед
  • 3 с.л. запечени филирани бадеми
  • 1 ч.л. канела

Свързани рецепти