1. С помощта на остър нож разрежете по средата скаридите от корема надолу, но не съвсем до края. Разтворете ги като книга.
  2. Загрейте дълбок тиган и поставете скаридите с корема нагоре. Посолете ги и ги залейте с малко вода. Поставете капак и гответе 4-5 минути, докато месота на скаридите не стане бяло.
  3. Бланширайте чери доматите във вряща подсолена вода за 1-2 минути. С помощта на решетеста лъжица ги извадете и ги уснете в купа със студена вода и лед. Отстранете кожата на доматите. Разрежете ги на четири и ги сложете в купа. Добавете листенцата мащерка. Овкусете със сол и черен пипер, поръсете със зехтин.
  4. Сервирайте скампите върху дъска. Гарнирайте ги с чери доматите и поръсете с малко зехтин.

Продукти

  • 1 кг скариди скампи
  • 250 г чери домати
  • 1 стрък мащерка
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички