Отворени скариди скампи
Рецепта от: Давид Скоко
- С помощта на остър нож разрежете по средата скаридите от корема надолу, но не съвсем до края. Разтворете ги като книга.
- Загрейте дълбок тиган и поставете скаридите с корема нагоре. Посолете ги и ги залейте с малко вода. Поставете капак и гответе 4-5 минути, докато месота на скаридите не стане бяло.
- Бланширайте чери доматите във вряща подсолена вода за 1-2 минути. С помощта на решетеста лъжица ги извадете и ги уснете в купа със студена вода и лед. Отстранете кожата на доматите. Разрежете ги на четири и ги сложете в купа. Добавете листенцата мащерка. Овкусете със сол и черен пипер, поръсете със зехтин.
- Сервирайте скампите върху дъска. Гарнирайте ги с чери доматите и поръсете с малко зехтин.
Продукти
- 1 кг скариди скампи
- 250 г чери домати
- 1 стрък мащерка
- зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус