Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Осо буко

категория 0/5
1. Поръсете парчетата нарязан телешки или говежди джолан с брашно, сол и черен пипер.
2. Загрейте 2 с.л. зехтин в тенджера и наредете парчетата месо едно до друго. Щом покафенеят ги обърнете от другата страна. Извадете месото в чиния.
3. Нарежете бекона на едро и го запържете до златисто в тенджера с олио. Добавете и нарязаните зеленчуци. Върху тях настържете кората на лимоните. Накълцайте семената от резене и розмарина и добавете и тях. Залейте с вино и задушете за 10 минути.
4. Добавете доматите заедно със сока от тях, бульона и сока от двата лимона. Овкусете със сол и пипер и оставете соса да заври.
5. Върнете месото в тенджерата и го наместете така, че да е покрито с течност. Захлупете тенджерата и намалете огъня. Оставете ястието да къкри около 2 часа, докато месото се разпадне.
6. За гремолатата накълцайте на ситно чесъна и магданоза. настържете на ситно лимоновата кора и смесете всичко.
7. Сервирайте осо буко, поръсено с гремолата.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн