Осо буко

Осо буко

Начин на приготвяне:

1. Поръсете парчетата нарязан телешки или говежди джолан с брашно, сол и черен пипер.
2. Загрейте 2 с.л. зехтин в тенджера и наредете парчетата месо едно до друго. Щом покафенеят ги обърнете от другата страна. Извадете месото в чиния.
3. Нарежете бекона на едро и го запържете до златисто в тенджера с олио. Добавете и нарязаните зеленчуци. Върху тях настържете кората на лимоните. Накълцайте семената от резене и розмарина и добавете и тях. Залейте с вино и задушете за 10 минути.
4. Добавете доматите заедно със сока от тях, бульона и сока от двата лимона. Овкусете със сол и пипер и оставете соса да заври.
5. Върнете месото в тенджерата и го наместете така, че да е покрито с течност. Захлупете тенджерата и намалете огъня. Оставете ястието да къкри около 2 часа, докато месото се разпадне.
6. За гремолатата накълцайте на ситно чесъна и магданоза. настържете на ситно лимоновата кора и смесете всичко.
7. Сервирайте осо буко, поръсено с гремолата.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 2 кг телешки джолан
  • 50 г брашно
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 глави лук
  • 6 скилидки чесън
  • 2 стръка селъри
  • 2 моркова
  • 1 червена люта чушка
  • 4 парчета бекон
  • 2 лимона
  • 2 ч.л. розмарин
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 400 г консервирани домати
  • 4 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
  • сол и черен пипер

За гремолатата:

  • 2 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 0.5 ч.ч. нарязан магданоз

Свързани рецепти