Осо буко по милански
Рецепта от: Давид Скоко
- Подсушете шайбите джолан с кухненска хартия и ги поръсете със сол и черен пипер от двете страни. Загрейте дълбока тава с 3-4 с.л. зехтин върху котлона и запечатайте парчетата джолан за по 4-5 минути от всяка страна. Извадете парчетата месо от съда.
- В същата мазнина запържете нарязан едро лук. Щом лукът се карамелизира, добавете почистените и нарязани на едро моркови и пащърнак. Поръсете с листа салвия и розмарин и задушете за 5 минути. Налейте виното и го оставете да изври, за около 5-6 минути. Добавете доматите пасата, дафиновите листа и едър лют червен пипер. Овкусете със сол и черен пипер.
- Върнете шайбите джолан в тавата. Налейте бульона и разтръскайте съда. Захлупете и поставете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 2 часа.
4. Почистете и измийте пресните картофи, без да ги белите. Отрежете малко от двата им края и ги издълбайте с помощта на лъжичка. Поставете ги изправени върху решетка или в тавичка и ги поръсете със сол и зехтин. Печете на 180 градуса 15 минути. - 5. Сервирайте печен джолан със зеленчуци и печени картофи, поляти с редуцирания сос от джолана.
Продукти
- 1 кг телешки джолан на шайби
- 3 големи моркова
- 1 корен пащърнак
- 2 глави лук
- 8 пресни картофа
- 150 мл червено вино
- 200 мл пасата
- 400 мл телешки бульон
- 3 дафинови листа
- 3 листа градински чай
- 0.5 ч.л. сушено чили
- сол и черен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне