Орзото с гъби

@2018 FOX Networks Group Bulgaria
Орзото с гъби
Предаване: Вкусът на Истрия с Давид СкокоГледайте в: Понеделник, 1 юни, 03:30 | Понеделник, 1 юни, 03:55

Начин на приготвяне:

  1. 1. Обелете и нарежете главата лук на ситно. Почистете гъбите с четка и ги нарежете.
  2. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете лука до прозрачност. След това добавете гъбите и нарязаните на ситно скилидки чесън. Оставете да се запържат.
  3. Добавете предварително накиснатия за 1 нощ и прецеден ечемик. Разбъркайте и налейте внимателно пилешкия бульон. Варете ечемика до омекване, около 18 минути. Добавете куркума и настърганото сирене. Разбъркайте. Накрая добавете маслото, разбъркайте докато се разтопи и дръпнете от огъня.
  4. За портокаловия крем измийте портокала и отрежете капачета от горе и отдолу. Поставете го в тенджера с вода. Щом водата заври, сменете я с нова. Повторете това 4-5 пъти. Изтискайте сварения портокал от излишната вода и го разрежете на резени. Поставете ги в блендер и добавете прясно смлян черен пипер, смелете на фино пюре.
  5. 5. Сервирайте орзотото с гъби с малко портокалов крем и тиквено масло.

Продукти

250 г ечемик, накиснат във вода за 1 нощ

1 глава лук

500 г гъби

1 литър пилешки бульон

зехтин

50 г масло

50 г пармезан или грюер

сол и черен пипер


1 стрък магданоз

2 скилидки чесън

2 с.л. куркума

1 органичен портокал

Свързани рецепти