Оризови спагети със зелен боб и кълнове

Оризови спагети със зелен боб и кълнове

Начин на приготвяне:

1. Пуснете оризовите спагети в тенджера с вряща подсолена вода за 2-3 минути или според указанията на пакета. Прецедете ги.
2. Почистете зеления боб /по-добре използвайте тънък, френски/ и го пуснете в тенджера с вряща подсолена вода за 3 минути. Веднага го прецедете и облейте със студена вода.  Нарежете боба на по-къси парченца.
3. Запечете сусам в сух тиган, докато придобие златист цвят. След това запечете белените фъстъци по същия начин.
4. В купа сложете оризовите спагети, зеления боб, запечените белени фъстъци и бобовите кълнове. Поръсете сусама.
5. Добавете сусамовото олио, рибния сос и растителното олио. Разбъркайте добре.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 300 г зелен боб
  • 250 г оризови спагети
  • 0.5 ч.ч. печени белени фъстъци
  • 3 с.л. нарязан кориандър
  • 2 ч.ч. бобени кълнове
  • сол и черен пипер
  • черен пипер
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. олио
  • 2 ч.л. рибен сос

Свързани рецепти