Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Оризов венец

Стъпки

  1. Prev1/3Next

    1. Сварете ориза в подсолена вода и го оставете да изстине.
    2. Нарежете лука и чесъна и ги задушете в маслото. Нарежете спанака и за кратко го прибавете към лука и чесъна. Накрая сложете и нарязаните зелени подправки.
  2. Prev2/3Next

    3. В подходящ съд смесете ориза, задушения спанак, нарязаната шунка и настъргания на едро кашкавал. Добавете яйцата и сметаната. Овкусете със сол и пипер. Нарежете тиквичката на кръгчета и я объркайте с оризовата смес.
  3. Prev3/3Next

    4. Постелете дъното и стените на тортена форма с хартия за печене. Намажете я с масло. Изсипете сместа и притиснете с лъжица. Изпечете венеца в загрята на 200градуса фурна за 20 мин. до зачервяване.
категория 4/5
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли