Подготовка

1. Сварете ориза в подсолена вода и го оставете да изстине.
2. Нарежете лука и чесъна и ги задушете в маслото. Нарежете спанака и за кратко го прибавете към лука и чесъна. Накрая сложете и нарязаните зелени подправки.
3. В подходящ съд смесете ориза, задушения спанак, нарязаната шунка и настъргания на едро кашкавал. Добавете яйцата и сметаната. Овкусете със сол и пипер. Нарежете тиквичката на кръгчета и я объркайте с оризовата смес. 4. Постелете дъното и стените на тортена форма с хартия за печене. Намажете я с масло. Изсипете сместа и притиснете с лъжица

Продукти

  • 200 г ориз
  • 30 г масло
  • 100 г шунка
  • 125 г кашкавал
  • 250 г тиквички
  • 250 г спанак
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 0.5 връзка копър
  • 0.5 връзка магданоз
  • 2 яйца
  • 1 к.ч. течна сметана
  • сол и пипер на вкус

Свързани рецепти