1. Измитият и подсушен ориз сварете в млякото заедно с ванилената захар и 3 с.л. захар. Оставете сварения ориз да почине 10-15 минути.
2. Отделете белтъците от жълтъците. разбийте белтъците с помощта на миксер. Без да спирате, добавете 1 с.л. захар и продължете да разбивате до получаването на пяна.
3. Към жълтъците добавете стафидите, целите лешници и начупения на парченца шоколад. Разбъркайте.
4. Добавете сварения ориз към белтъците, а след това добавете и жълтъците. Разбъркайте много внимателно, с помощта на шпатула.
5. Намаслете форма с подвижно дъно и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете сместа във формата и я тръснете леко. Печете сладкиша в предварително загрята на 190 градуса фурна 15 минути.
6. По желание може да залеете сладкиша с разтопен на водна баня шоколад. Щом сладкишът изстине, нарежете го на триъгълни парчета. Украсете с парченца плодове по желание, например портокал.

Продукти

  • 200 г ориз 500 мл прясно мляко 1 пакетче ванилена захар 100 г захар 100 г белени лешници 4 яйца 50 г султански стафиди 50 г шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички