Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Оризов сладкиш

категория 0/5
Първо се прави мляко с ориз. На котлон в тенджера се слага студеното прясно мляко. Към него се добавя ориза и захарта. Докато заври сместа се бърка почти непрекъснато. Добавя се и ванилията и лимоновата кора. Когато сместа заври, котлонът се намалява. Целта е сместа да се сгъсти дотолкова, че почти да не остане течност.
След това в купа сипваме получената оризова смес /3 ч.ч./, прибавяме захарта, орехите, маслото, яйцата, бакпулвера. Подправяме с канела, ванилия и настъргана лимонова кора.
Консистенцията, която се получава е рядка. Постиламе правоъгълна тавичка с хартия за печене, намазваме с масло и поръсваме с брашно. Сладкишът се пече в предварително загрята фурна, на 180 градуса, 30-40 минути. След изпичане сладкишът се нарязва на квадратчета. Може да се украси с сладко от мляко и разноцветни бонбони.

За деца:
да
За вегетарианци:
не