Оризов пудинг с карамелизирани банани

Оризов пудинг с карамелизирани банани

Начин на приготвяне:

1. В дълбока тавичка сипете кокосовото и прясното мляко. Добавете захарта и ваниловия екстракт.
2. Сипете ориза в тавичката и разбъркайте с помощта на вилица. Покрийте съда с алуминиево фолио, като го притиснете добре отстрани. Печете пудинга в предварително загрята фурна на 180 градуса 75 минути. Отстранете фолиото и печете пудинга още 30 минути.
3. Обелете и разрежете бананите на две по дължина. След това ги разрежете всеки на 3 равни парчета, под ъгъл.
4. В чиния смесете кафявата захар и канелата и разбъркайте. Оваляйте добре всяко парче банан в сместа. Пържете бананите докато се карамелизират в тиган с малко разтопено масло.
5. Сервирайте оризов пудинг, а върху него 3 парчета карамелезиран банан. Гарнирайте с 1 ч.л. заквасена сметана.

Продукти

  • 400 мл кокосово мляко
  • 500 мл прясно мляко
  • 1 ч.ч. ориз арборио
  • 3 с.л. захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 3 банана
  • 2 с.л. кафява захар
  • 0.5 ч.л. канела
  • 1 с.л. масло

Свързани рецепти