Начин на приготвяне:

1. Сложете ориза в тенджера и го залейте със студена вода. Варете ориза малко по-дълго -10 минути, за да се развари.
2. Разстелете ориза върху кухненска кърпа на тънък слой, около 1/2 см. Оставете го да престои така около час.
3. За салцата обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги в тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете ядките кашу и разбъркайте за 20 секунди.
4. Нарежете небелените ябълки на малки кубчета, а лютата чушка на кръгчета. Добавете ги в тигана. Обелете доматите, нарежете ги на кубчета и ги добавете в тигана заедно с щипка захар. Залейте със стридения сос и кокосовото мляко и оставете зеленчуците да покъкрят 10 минути.
5. Накрая овкусете салцата със сол и черен пипер и след 1-2 минути я дръпнете от огъня.
6. С помощта на рингче изрежете кръгчета от разстлания лепкав ориз. Загрейте 3-4 с.л. олио или зехтин в тиган и запържете оризовите кръгчета до хрупкавост, от двете страни.
7. Поднесете оризовия чипс с гарнитура от салца в купичка.

Продукти

  • 200 г ориз
  • 500 мл вода
  • 2 зелени ябълки
  • 2 скилидки чесън
  • 0.5 глава лук
  • 1 зелена люта чушка
  • кориандър
  • 0.5 консерва кокосово мляко
  • 2 с.л. сос от стриди
  • 2 домата
  • 50 г сурово кашу
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • щипка кафява захар

Свързани рецепти