Оризов чипс със салца
Рецепта от: Ненад Великович
1. Сложете ориза в тенджера и го залейте със студена вода. Варете ориза малко по-дълго -10 минути, за да се развари.
2. Разстелете ориза върху кухненска кърпа на тънък слой, около 1/2 см. Оставете го да престои така около час.
3. За салцата обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги в тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете ядките кашу и разбъркайте за 20 секунди.
4. Нарежете небелените ябълки на малки кубчета, а лютата чушка на кръгчета. Добавете ги в тигана. Обелете доматите, нарежете ги на кубчета и ги добавете в тигана заедно с щипка захар. Залейте със стридения сос и кокосовото мляко и оставете зеленчуците да покъкрят 10 минути.
5. Накрая овкусете салцата със сол и черен пипер и след 1-2 минути я дръпнете от огъня.
6. С помощта на рингче изрежете кръгчета от разстлания лепкав ориз. Загрейте 3-4 с.л. олио или зехтин в тиган и запържете оризовите кръгчета до хрупкавост, от двете страни.
7. Поднесете оризовия чипс с гарнитура от салца в купичка.
2. Разстелете ориза върху кухненска кърпа на тънък слой, около 1/2 см. Оставете го да престои така около час.
3. За салцата обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги в тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете ядките кашу и разбъркайте за 20 секунди.
4. Нарежете небелените ябълки на малки кубчета, а лютата чушка на кръгчета. Добавете ги в тигана. Обелете доматите, нарежете ги на кубчета и ги добавете в тигана заедно с щипка захар. Залейте със стридения сос и кокосовото мляко и оставете зеленчуците да покъкрят 10 минути.
5. Накрая овкусете салцата със сол и черен пипер и след 1-2 минути я дръпнете от огъня.
6. С помощта на рингче изрежете кръгчета от разстлания лепкав ориз. Загрейте 3-4 с.л. олио или зехтин в тиган и запържете оризовите кръгчета до хрупкавост, от двете страни.
7. Поднесете оризовия чипс с гарнитура от салца в купичка.
Продукти
- 200 г ориз 500 мл вода 2 зелени ябълки 2 скилидки чесън 0.5 глава лук 1 зелена люта чушка кориандър 0.5 консерва кокосово мляко 2 с.л. сос от стриди 2 домата 50 г сурово кашу зехтин сол и черен пипер щипка кафява захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Шоколадов мус
Рецепти Ненад Великович
Пържола по каубойски
Рецепти Ненад Великович
Сръбска плескавица
Рецепти Ненад Великович
Шишчета от пилешки дробчета, бекон и зеленчуци
Рецепти Ненад Великович
Салата урнебес
Рецепти Ненад Великович
Енчилада с домашно пушено сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Бърз чийзкейк
Рецепти Ненад Великович
Пенне с горгонзола и круши
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон