Начин на приготвяне:

1. Сипете малко олио в тенджерка и запържете ориза в него за кратко, като го разбърквате. Добавете 3 части вода, захлупете съда и варете 5-6 минути, на слаб огън, до пълно абсорбиране на водата.
2. Обелете и нарежете лука и моркова на ивички. Загрейте малко олио в уок и запържете нарязаните зеленчуци, до омекване. Добавете граха и запържете за още 1 минута. Овкусете зеленчуците с къри и соев сос.
3. Добавете сварения ориз в уока и разбъркайте. Сервирайте ориз със зеленчуци, овкусете със сол и черен пипер.

Продукти

  • 100 г ориз
  • 0.5 морков
  • 50 г грах
  • 0.5 глава лук
  • къри на прах
  • соев сос
  • олио

Свързани рецепти