Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги запържете в загрята смес от зехтин и масло. Щом придобие златист цвят от всички страни, извадете месото.

2. В същия тиган запържете нарязаните на едро лук и моркови. Запържете до омекване и пресипете в купа заедно с мазнината.

3. Към тях добавете прецедения боб, нарязаните домати, кубчета масло, нарязания магданоз и ориза. Разбъркайте добре.

4. В купа смесете кафявата захар с всички подправки, плюс солта и белия пипер. Добавете малко зехтин и разбъркайте добре. Изсипете сместа в бульона и разбъркайте много добре.

5. Изсипете половината смес с ориз на дъното на дълбок съд за печене с капак. Върху него подредете парчетата пилешко месо. Изсипете останалия ориз. Захлупете и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.

Продукти

  • 500 г пилешко филе
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 2 ч.л. кафява захар
  • 2 ч.л. куркума
  • 2 ч.л. канела
  • 2 ч.л. лук на прах
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • 2 ч.л. кимион
  • 2 ч.л. червен пипер
  •  2 ч.л. смлян кориандър
  • 2 ч.л. сол
  • 2 ч.л. бял пипер
  • 1.5 литър бульон
  • 1 консерва (400 г) различни видове боб
  • 3 домата
  • 350 г късозърнест ориз
  • 1/2 връзка магданоз
  • 100 г масло
  • зехтин

 

Свързани рецепти