Ориз с дроб
1. Накиснете ориза в гореща вода за 1 час, в съотношение 1:3.
2. Разтопете маслото в дълбок тиган. запържете кедровите ядки в него, до златисто.
3. Нарежете пресния дроб на малки парченца. Добавете го при ядките и го запържете, докато промени цвета си. Добавете стафидите, овкусете със сол и черен пипер. Сипете гореща вода, колкото да покрие дроба. Добавете прецедения ориз и захлупете. Варете 3-4 минути.
4. Поръсете с канела, бахар и цели листа магданоз. Дръпнете от котлона, отхлупете, покрийте с кухненска кърпа и захлупете. Оставете ориза така 20 минути.
5. При сервиране поръсете ориза с дроб с малко канела и черен пипер.

Продукти

  • 500 г агнешки черен дроб 4 с.л. масло 2 с.л. кедрови ядки 2 ч.ч. дългозърнест ориз 2 с.л. стафиди 3 щипки сол прясно смлян черен пипер гореща вода канела смлян бахар 0.5 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички