Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете на много ситно лука и чесъна. Загрейте 5-6 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете лука и чесъна до прозрачност.
2. Измийте много добре, под течаща вода, скаридите, мидите и сепията. Добавете големите скариди в тигана и пържете на силен огън, докато променят цвета си. 
3. Тубата /тялото/ на сепията нарежете на тънки кръгчета, а другата част - на парчета. Добавете сепията в тиган. Щом водата от сепията се изпари, поръсете лютия червен пипер или ситно нарязана люта чушка и разбъркайте. След малко добавете дребните скариди и мидите. Щом мидите се разтворят, са готови.
4. Разрежете чери доматчетата на половинки и ги добавете в тигана. Разбъркайте и гответе 5 минути.
5. Сварете сухата или прясна паста в тенджера с вряща подсолена вода "ал денте". Прецедете я и я сложете в голяма купа.
6. Изсипете морските дарове върху пастата и разбъркайте хубаво. Поръсете със ситно нарязан магданоз и листа рукола. Полейте със зехтин.

Продукти

  • 500 г орикете
  • 0.5 кг големи скариди
  • 0.5 кг дребни скариди
  • 0.5 кг сепия
  • 12 чери доматчета
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава червен лук
  • щипка едър лют червен пипер
  • сол
  • зехтин
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка рукола

Свързани рецепти