Орехова торта с кафе
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За блатовете разбийте яйцата с помощта на миксер до пухкавост. Добавете захарта и продължете разбиването. За да проверите дали сместа е готова с помощта на лъжица изпишете осмица върху сместа и ако в края на изписването и тя все още се вижда, е готова. Добавете брашното и олиото и разбъркайте на ръка само с няколко движения. Добавете и нарязаните на ситно орехи.
2. Намажете с масло три еднакви форми за торта /с диаметър 20 см и с леко конична форма/. Постелете дъната им с хартия за печене. Разпределете сместа за блатовете във формите и ги печете 15 минути на 190 градуса.
3. За сметановия крем разбийте сметаната с помощта на миксер. Добавете към нея остърганата вътрешност на шушулката ванилия и пудрата захар.
4. За кафеения крем разбийте маслото с помощта на миксер до пухкавост. След това добавете половината захар и продължете разбиването. В съд на котлона затоплете млякото и водата и добавете разтворимото кафе. Добавете го на тънка струйка към разбиващото се масло.
5. Извадете блатовете след като са изстинали и ги поставете с дъното нагоре. Отстранете парчетата хартия. Върху стойка за торта започнете подреждането на тортата, като поставите първия блат. Върху него нанесете обилно количество сметанов крем. Отгоре поставете втория блат и върху него отново разстелете сметанов крем. Захлупете с третия блат. Останалото количество сметана прехвърлете в пош с малък накрайник.
6. Нанесете върху и отстрани на тортата кафеен крем. С помощта на палетен нож и въртене на стойката го загладете.
7. Нарежете орехите, като запазите няколко цели орехови ядки за украса. Нанесете с ръце нарязаните орехи по борда на торта и малко върху нея.
8. Направете розички от сметана върху тортата и във всяка поставете по един орех.
2. Намажете с масло три еднакви форми за торта /с диаметър 20 см и с леко конична форма/. Постелете дъната им с хартия за печене. Разпределете сместа за блатовете във формите и ги печете 15 минути на 190 градуса.
3. За сметановия крем разбийте сметаната с помощта на миксер. Добавете към нея остърганата вътрешност на шушулката ванилия и пудрата захар.
4. За кафеения крем разбийте маслото с помощта на миксер до пухкавост. След това добавете половината захар и продължете разбиването. В съд на котлона затоплете млякото и водата и добавете разтворимото кафе. Добавете го на тънка струйка към разбиващото се масло.
5. Извадете блатовете след като са изстинали и ги поставете с дъното нагоре. Отстранете парчетата хартия. Върху стойка за торта започнете подреждането на тортата, като поставите първия блат. Върху него нанесете обилно количество сметанов крем. Отгоре поставете втория блат и върху него отново разстелете сметанов крем. Захлупете с третия блат. Останалото количество сметана прехвърлете в пош с малък накрайник.
6. Нанесете върху и отстрани на тортата кафеен крем. С помощта на палетен нож и въртене на стойката го загладете.
7. Нарежете орехите, като запазите няколко цели орехови ядки за украса. Нанесете с ръце нарязаните орехи по борда на торта и малко върху нея.
8. Направете розички от сметана върху тортата и във всяка поставете по един орех.
Продукти
- За блатовете:6 яйца 260 г пудра захар 150 г брашно 1.5 с.л. слънчогледово олио 210 г орехиЗа сметановия крем:300 мл течна сметана 2 с.л. захар 1 шушулка ванилияЗа кафеения крем:300 г меко масло 300 г пудра захар 1 с.л. прясно мляко 1 с.л. разтворимо кафе 2 с.л. водаЗа украса:250 г орехи
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска