Подготовка

7. Поръсете с какао и гарнирайте с орехи. 1. Разбийте на пухкав крем жълтъците с половината от захарта. Прибавете лимоновата кора и ванилията.
2. Разбийте на сняг белтъците и постепенно добавете останалата захар, като продължавате да разбивате. Смесете внимателно жълтъчната смес с белтъците, като ги редувате с орехите и галетата.
3. Постелете голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Изсипете ореховото тесто и го загладете.
4. Изпечете в предварително загрята на 150 градуса фурна. Ореховата кора бързо прегаря, затова фурната трябва да е слаба и по

Продукти

  • 5 яйца
  • 1.5 ч.ч. захар
  • 3 ч.ч. смлени орехи
  • 1 с.л. галета
  • 1 ванилия
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора

За крема:

  • 0.5 л прясно мляко
  • 5 с.л. захар
  • 4 с.л. брашно
  • 2 жълтъка
  • 1 ванилия
  • 100 г натурален шоколад

За поръсване:

  • 2 с.л. какао

За гарниране:

  • 50 г орехи

Свързани рецепти