Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Орехова каденца

Стъпки

  1. Prev1/4Next

    1. Разбийте на пухкав крем жълтъците с половината от захарта. Прибавете лимоновата кора и ванилията.
    2. Разбийте на сняг белтъците и постепенно добавете останалата захар, като продължавате да разбивате. Смесете внимателно жълтъчната смес с белтъците, като ги редувате с орехите и галетата.
    3. Постелете голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Изсипете ореховото тесто и го загладете.
  2. Prev2/4Next

    4. Изпечете в предварително загрята на 150 градуса фурна. Ореховата кора бързо прегаря, затова фурната трябва да е слаба и по-скоро да се суши, отколкото да се пече.
    5. Сварете крем от млякото, жълтъците, ванилията, захарта и брашното. След като сварите крема, докато е горещ сипете в него шоколада, начупен на парченца и разбъркайте добре. Оставете крема да се охлади, но не напълно.
  3. Prev3/4Next

    6. Отрежете ореховата кора на две еднакви парчета. В подходящ съд с по-висок борд сложете едната половина. Сипете половината от топлия крем и покрийте с другата кора. Намажете с останалия крем.
  4. Prev4/4Next

    7. Поръсете с какао и гарнирайте с орехи.
категория 5/5
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли