Оранжево ризото с пуйка
1. Разтворете кубчетата във водата и оставете бульона да заври.
2. Обелете и нарежете тиквата на кубчета по 1 см. Сложете ги в плоска тава, постлана с хартия за печене. Поръсете тиквата със сол и олио. Запечете я за 10 минути на 180 градуса.
3. Нарежете лука и чесъна на ситно. Разтопете маслото в тенджера и ги запържете в него за 2 минути. Добавете ориза и разбъркайте. Сипвайте черпак по черпак от бульона и разбърквайте внимателно ориза докато поеме течността. След като ориза е поел целия бульон, добавете печената тиква и разбъркайте. Настържете пармезан и разбъркайте. Накрая добавете маскарпоне или заквасена сметана и разбъркайте отново.
4. Поставете парчетата пуешко филе между два листа прозрачно фолио и ги начукайте, за да се изтънят. Поръсете ги с къри от двете страни и ги запържете в тиган с малко олио.
5. Поднесете ризото с тиква с парче пуешко филе.

Продукти

  • 1.5 л вода 2 кубчета пилешки бульон 1 глава лук 1 кг тиква бучка масло 300 г късозърнест ориз 100 г пармезан 125 г маскарпоне 4 парчета х 100 г пуешко филе 2 ч.л. къри олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички