Начин на приготвяне:
1. Разтворете кубчетата във водата и оставете бульона да заври.
2. Обелете и нарежете тиквата на кубчета по 1 см. Сложете ги в плоска тава, постлана с хартия за печене. Поръсете тиквата със сол и олио. Запечете я за 10 минути на 180 градуса.
3. Нарежете лука и чесъна на ситно. Разтопете маслото в тенджера и ги запържете в него за 2 минути. Добавете ориза и разбъркайте. Сипвайте черпак по черпак от бульона и разбърквайте внимателно ориза докато поеме течността. След като ориза е поел целия бульон, добавете печената тиква и разбъркайте. Настържете пармезан и разбъркайте. Накрая добавете маскарпоне или заквасена сметана и разбъркайте отново.
4. Поставете парчетата пуешко филе между два листа прозрачно фолио и ги начукайте, за да се изтънят. Поръсете ги с къри от двете страни и ги запържете в тиган с малко олио.
5. Поднесете ризото с тиква с парче пуешко филе.
2. Обелете и нарежете тиквата на кубчета по 1 см. Сложете ги в плоска тава, постлана с хартия за печене. Поръсете тиквата със сол и олио. Запечете я за 10 минути на 180 градуса.
3. Нарежете лука и чесъна на ситно. Разтопете маслото в тенджера и ги запържете в него за 2 минути. Добавете ориза и разбъркайте. Сипвайте черпак по черпак от бульона и разбърквайте внимателно ориза докато поеме течността. След като ориза е поел целия бульон, добавете печената тиква и разбъркайте. Настържете пармезан и разбъркайте. Накрая добавете маскарпоне или заквасена сметана и разбъркайте отново.
4. Поставете парчетата пуешко филе между два листа прозрачно фолио и ги начукайте, за да се изтънят. Поръсете ги с къри от двете страни и ги запържете в тиган с малко олио.
5. Поднесете ризото с тиква с парче пуешко филе.
Продукти
- 1.5 л вода
- 2 кубчета пилешки бульон
- 1 глава лук
- 1 кг тиква
- бучка масло
- 300 г късозърнест ориз
- 100 г пармезан
- 125 г маскарпоне
- 4 парчета х 100 г пуешко филе
- 2 ч.л. къри
- олио