Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете тиквичките. Нарежете ги на тънки, дълги ленти, с помощта на широка белачка за зеленчуци. Сложете лентите тиквичка в дълбока купа и настържете фино кората на половината лимон. Изтискайте сока на целия лимон. Поръсете със сол и зехтин. Разбъркайте добре.
2. Подредете доматчетата цели в тавичка, като отстраните дръжките им. Поръсете ги с малко зехтин и печете във фурна на 200 градуса за 10 минути.
3. Добавете листата къдрава салата към маринованите тиквички  иразбъркайте добре. Разпределете салатата в чинии и поръсете всяка порция с печени доматчета. Добавете и краставичката, разрязана на четвъртинки. поръсете с дресинга за тиквичките. Накрая поръсете кълновете.
4. За омлета разбийте яйцата с млякото в дълбока купа. загрейте масло или олио в тиган и сипете яйцата в него. Бъркайте яйцата, като едновременно с това движете и самия тиган. Избутайте яйцата в единия край на тигана. Прехвърлете омлета в чиния.

Продукти

За салатата:

  • 1 тъмнозелена тиквичка
  • 1 жълта тиквичка
  • 0.5 червена чушка
  • 1 лимон
  • сол
  • зехтин
  • 250 г чери домати
  • 1 къдрава зелена салата
  • 6 малки краставици
  • 1 кутийка кълнове от броколи

За омлета:

  • 8 яйца
  • 200 мл прясно мляко
  • сол и черен пипер
  • олио

Свързани рецепти